Kireçlenme neden olur? Kaç çeşit kireçlenme vardır? Kireçlenmeye ne iyi gelir?

İleri yaşlarda daha sıklıkla görülen kireçlenme günlük yaşam rutinini bozan hastalıklardan biridir. Ağrı ve şişlik gibi belirtilerle kendini gösteren kireçlenme diz, bel ve boyunda görülür. Hareket mekanizmasını olumsuz etkileyen kireçlenme hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Kireçlenme neden olur? Kaç çeşit kireçlenme vardır? Kireçlenmeye ne iyi gelir?

Kıkırdak kaybı problemi olan bu rahatsızlık genellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde rastlanır. İki kemik yüzeyinin birleştiği noktadaki kıkırdak yapısı zayıfladıkça hareket etme olasılığı düşer bunun yanı sıra hareket sırasında şiddetli ağrılar yaşanır. Genetiksel olarak ortaya çıkan bu rahatsızlık, 20'li yaşlarda kendini gösterir. Bu durumun başlıca nedeni ise protein eksikliğine bağlı kollajen üretiminin vücutta azalması ile yaşanır. Kollajen kemik, kas ve doku için olmazsa olmaz bir maddedir. Bu madde vücudun uzun süre genç kalmasını sağlar. Ancak azaldıkça işte böyle ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar.

Bilim literatüründe osteoartrit olarak adlandırılan kireçlenme, hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve akabinde hastalıklara da yol açan bir rahatsızlıktır. Erkeklere oranla kadınlarda daha sıklıkla yaşanır. Özellikle de bu durum dizlerde ortaya çıkar. Bunun nedeni ise kadınların erkeklere oranla daha hareketli olmasıdır. Vücutta en çok kireçlenmenin görüldüğü yer ise dizlerdir. 

Diz ağrısı neden olur ve belirtileri nelerdir? Diz ağrısına neden olan hastalıklar...İLİŞKİLİ HABERDiz ağrısı neden olur ve belirtileri nelerdir? Diz ağrısına neden olan hastalıklar...

kireçlenme

kireçlenme

KİREÇLENMENİN NEDENLERİ NELERDİR?

  • Vücuda giren enfeksiyonlu hücrelere karşı bağışıklığın zayıflaması bu hücrelerin kemiklere kadar yerleşmesi,
     
  • İki kemik arasındaki dokuların genetik veya bağışıklık bozukluğu sırasında kayba uğraması,
     
  • Kemiklere yerleşen iltihabın kalıcı olması,
     
  • Kalsiyum oranının kemiklerden çok kanda fazlalaşması gibi nedenler zamanla kıkırdak dokusunu azaltır. 

Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) nedir? Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKulak kireçlenmesi (Otoskleroz) nedir? Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri nelerdir?

Kireçlenme belirtileri

Kireçlenme belirtileri

KİREÇLENME BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • - En dikkat çeken belirtisi şiddetli eklem ağrılarıdır. Eklem ağrılarına bağlı gelişen hareket kısıtlılığı
  • - Eklemden tıkırtı ya da çıtırdı gibi seslerin gelmesi
  • - Diz ve dirsek kısımlarında şişme gibi belirtilerle kendini gösterir.
  • - Sabah uyandığınızda vücudunuzun belirli bölgelerinde yaşanan ağrıya bağlı hareket etme de güçlü çekmek.
  • - Kaslarda esneme de zorlanma ve kalınlaştığını fark etmek.
  • - Bacak bacak üstüne atmakta zorlanma.
  • - Merdiven çıkarken, spor yaparken veya da namaz kılarken diz, dirsek ve beli hareket ettirirken çıkan sesler ve devamında yaşanan ağrılar kireçlenmeye işaret eder.

Kireçlenme belirtileri

Kireçlenme belirtileri

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN KİREÇLENMEYİ ÖNLEYEN KÜR

Bir su bardağı sıcak suyun içerisine yarım yemek kaşığı çınar yaprağı ekleyiniz. 2 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alınız. Ilık bir şekilde akşam yemeklerinden önce ve gece yatmadan önce tüketiniz. 3 saat ara ile tüketmeye dikkat ediniz. Bu karışım her defasında taze hazırlanmalıdır. Çünkü çınar yaprağı bekledikçe işlevini kaybeder. Ayrıca yüksek tansiyon hastaları tüketmemelidir. 

BİR YORUM YAPIN 4

hemmet 4 yıl önce

*Kadınların erkeklerden daha hareketli olmaları* ifadesi doğru değil

Toplam 4 beğeni

bir dost 4 yıl önce

hz.Peygamberin /s.a.v./ hayatı boyunca bacak bacak üstüne atmadığını öğrendiğim günden /nisan 2004/ beri bunu yapmadım. âcizane Onu /s.a.v./ sevenlere tavsiyemizdir

Toplam 15 beğeni

Mustafa 4 yıl önce

nesi yanlis anlamadim uzun süre bir sekil oturunca ayaklarim agiriyor sekil degistiriyorum ayak ayak üstünede atiyorum ama efendimizin sav. yapmadigini bilmiyordum ögrenmis oldum vesselam

Toplam 0 Beğeni

Alperen 4 yıl önce

Ne güzel,bende yapamadım yapmaya çalıştım ama olmuyor karakterime sığmıyor,utanıyorum.Üniversite ortamında çok oluyor,benim çevremde de var lakin kendim yapmamak için dikkat ediyorum.Yakışmaz bize, olmaz böyle

Toplam 8 Beğeni