Stresi bitiren mucize: Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nasıl tüketilir?

Güney Amerika'nın şifalı topraklarından tüm dünyaya yayılan Brezilya cevizi, cilt sağlığından kalp ve damar hastalıklarına kadar bir çok faydası vardır. Özellikle protein ve magnezyum bakımından zengin olan Brezilya cevizi son yıllarda ülkemizde de popüler olmaya başladı. Stres ve aşırı yorgunluk halini bitiren Brezilya cevizi hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki Brezilya cevizi faydaları nelerdir?

Güney Amerika Kıtası'nda yaygın olarak yetiştirilen ve dünyaya ihraç edilen Brezilya cevizinin inanılmaz faydaları vardır. Yapılan araştırmalarda Brezilya cevizinin tiroid hormonlarını düzenlediği ve guatr gibi hastalıkları engellediği ortaya çıkmıştır. Brezilya fındık ağaçlarında yetişir. Büyük fındık gibi görünen bu meyve kırıldığından içinden çıkan tohumlara ülkemizde Brezilya cevizi denilir. Bilimsel literatürüde Bertholletia excels olarak geçer. Güney Amerika'nın en yaygın ticari ürünlerinden biridir. Brezilya fındığı ağaçlarını kesmek yasaktır. Ağır bir suç olarak kabul edilir. Meyveler oldukça katı, ağır ve büyüktür. Bu yüzden ağaçlardan düşerken tehlikeli olabilir. Sağlık açısından faydalı olan Selenyum bakımından zengin olan Brezilya cevizi oldukça pahalıdır. Selenyum vücuttaki serbest radikaleri temizlemede etkilidir. Bunun yanı sıra omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.

brezilya cevizi yüksek oranda selenyum içerir

brezilya cevizi yüksek oranda selenyum içerir

BREZİLYA CEVİZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

-  Selenyum vücutta güçlü bir antioksidan etkisi olduğundan bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır. Ancak dünya çapında 1 milyar insanın vücudunda selenyum maddesinin eksik olmasından dolayı hastalıklara daha çabuk yakalanıyor. yapılan araştırmalarda selenyum maddesi bakımından doğada bulunan en zengin besinin Brezilya ceviz olduğu tespit edilmiştir. Uzmanlar günde 5 adet tüketilen bu cevizin vücudun günlük selenyum ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını belirtiyor. 

- Omega - 3 yağ asidi bakımından  zengin olan Brezilya cevizi iyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığını korur. Aynı zamanda doymamış yağ asitlerini de barındıran bu ceviz türü kan akşını dengeler ve damarların tıkanmasını engeller.

- Vücut enfeksiyonlu virüsler nedeniyle iltihaplanmaya meyilli hale gelir. Bu durumda beyin sağlığından tutunda kas sistemine kadar olumsuz etkilenir.  Brezilya cevizi içerdiği çinko ve ellagic maddeleri sayesinde vücudu hem iltihaplardan hem de toksinlerden arındırır.

- Güçlü antioksidan olan bu besin aynı zamanda kanserli hücrelerle savaşmada ve oluşumlarını engellemede de oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalarda içerdiği enzimatik vücudun kansere meyilli kısımlarındaki hasarlı hücreleri yok ettiği gözlemlenmiştir. 

- Cildin ihtiyacı olan selenyum, E ve C vitaminleri bakımından zengin olan Brezilya cevizi, cildin daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Elastikiyetini artırarak kırışmayı engeller. Aynı zamanda yaşlanmaya neden olan hücreleri azaltır. Brezilya'da bu cevizden elde edilen yağı egzama ve sedef hastalıklarında doğal ilaç olarak kullanılır. Yumurta ile karıştırılıp sürüldüğünde ise ölü hücreleri dökerek lekeleri giderir.

- Yıpranmış ve dökülen saçları yeniden canlı görünmesini sağlayan bu doğa mucizesi besin aynı zamanda yeni saç çıkmasını da sağlar.

brezilya cevizi besin değeri

brezilya cevizi besin değeri

Unutkanlık neden olur? Unutkanlığın belirtileri nelerdir? Unutkanlığa iyi gelen besinler...

İLİŞKİLİ HABER

Unutkanlık neden olur? Unutkanlığın belirtileri nelerdir? Unutkanlığa iyi gelen besinler...
Yılan yağı saç uzatır mı? Yılan yağı nasıl kullanılır? Yılan yağının faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Yılan yağı saç uzatır mı? Yılan yağı nasıl kullanılır? Yılan yağının faydaları

BİR YORUM YAPIN 7

ali 1 yıl önce

güzel

misafir 3 yıl önce

Brezilya halkı dünyanın en agresif halkıdır.. iyiki bu cevizi yiyorlar...

Toplam 2 beğeni

Misafir 5 yıl önce

Çok yağlı

Toplam 1 beğeni

vatandaş 1453 5 yıl önce

normal ceviz aldıkda, brezilyası kaldı...

Toplam 2 beğeni

Sakaryalı Mustafa 5 yıl önce

Ticaret!!!!!!!!

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun