Beyaz dişler için öneriler nelerdir? Evde doğal yolla yapılan diş beyazlatma kürü...

Son yıllarda diş doktorlarına artan taleplerin başında diş beyazlatma gelir. Sağlıksız beslenmenin yanı sıra genetiksel durumlardan da kaynaklı yaşanan diş rengindeki deformasyon estetiksel gülüşleri bozar. Ancak estetiksel olarak önem verilen diş beyazlatma yöntemi gelişen teknolojiyle de acısız hale geldi. Peki beyaz dişler için öneriler nelerdir? Evde doğal yolla yapılan diş beyazlatma kürü...

Sağlıklı beslenmek vücut için ne kadar önemliyse ağız ve diş bakım da diş sağlığı için o kadar önemlidir. Bazı besinler dişlerin yüzeyindeki rengin solmasına neden olur. Doğar doğmaz beyaz bir yapıya sahip olan dişler zamanla bu besinlerden ötürü deforme yaşar. Bu deformasyon hem estetiksel hem de sağlık açısından bazı sorunlara zemin hazırlar. Diş taşını temizleme ve diş beyazlatma işlemleri genellikle karıştırılır. Diş taşı genellikle dişlerin arka ya da iç yüzeyinde oluşan kalın bir tabakadır. Bu temizlendiğinde dişlerin asıl olan yüzeyi ortaya çıkar. Ancak dişleri beyazlatma isteği ise renginde olan değişimden kaynaklanır. Tamamen estetikseldir. Günümüz teknolojisi bu bakımdan oldukça ileri bir düzeydedir. Jel ve lazer tedaviyle ağrısız uygulanan yöntemin yanı sıra farklı seçeneklerde mevcuttur. Dişin asıl rengi daha bebekken bile hasara uğrar. Alınan ilaçlar da dişlerin renginde bozulma oluşturur. 

Sağlıksız beslenme sonucu hem diş renginde bozulma hem de diş kaybı meydana gelir

Sağlıksız beslenme sonucu hem diş renginde bozulma hem de diş kaybı meydana gelir

BEYAZ DİŞLER İÇİN ÖNERİLER NELERDİR?

- Düzenli  fırçalama işleminden sonra diş ipini kullanarak diş aralarını temizlemek diş sağlığında tamamlayıcı bir durumdur. 

- Kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan besinleri tüketmek sadece kemik sağlığını değil diş sağlığını da korur.

- Sert yiyecekler tüketerek diş köküne zarar verilmemesi gerekir. Aynı zamanda bu besinler diş etlerinin de enfeksiyon kapmasına neden olabilir. 

diş aralarındaki kalıntıları temizlemek için diş ipi kullanımı tavsiye edilir

diş aralarındaki kalıntıları temizlemek için diş ipi kullanımı tavsiye edilir

- Muz ve çilek gibi besinler doğal diş fırçalama sağlar. Ağız içerisindeki bakteri sayısını azaltarak ciddi hastalıkların oluşmasını önlerler.

- Yapılan araştırmalarda şekersiz sakızların diş sağlığını olumlu etkilediği ortaya çıkarılmıştır. 

- Bitki çayları tüketerek de hem diş sağlığını korumuş olursunuz hem de dişlerin uzun süre beyaz kalmasını sağlarsınız. Yapılan araştırmalarda özellikle adaçayı dişlerde plak oluşumunu önlediği ortaya çıkarılmıştır. 

bitkisel çaylar arasında diş sağlığı için en etkili olanı ada çayıdır

bitkisel çaylar arasında diş sağlığı için en etkili olanı ada çayıdır

- Ev yapımı içecekler daha fazla tüketilmelidir. Asitli içecekler diş minesinin sararmasına neden olur.

- Ayda bir diş hekimine görünerek diş röntgeni çektirilmeli sinsi sinsi ilerleyen hastalıklar böylece takip edilir. 

- Aşırı sıcak ve soğuk içecekler dişlerin çatlamasına neden olabilir. 

- En önemli madde ise çocuk yaşta bunların alışkanlık haline getirilmesi ergenlik döneminde aniden gelişen vücut olaylarına karşı önlem alınır. Aksi hale çarpık dişler bu dönemdeki bakımsızlıktan dolayı artar. 

karbonat diş beyazlatma da değil diş taşı temizlemede etkilidir. Ancak uzmanlar uzun süre yapılmasını tavsiye etmez.

karbonat diş beyazlatma da değil diş taşı temizlemede etkilidir. Ancak uzmanlar uzun süre yapılmasını tavsiye etmez.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR? 

- 1 yemek kaşığı kekik ve bir çay bardağı suyu bir cezvede kaynatınız. Karışımı süzdükten sonra diş fırçasını batırıp günde üç defa dişlerinizi fırçalayınız. 

- En etkili yöntem ise zeytin yağı, karbonat ve limon kürüdür, bir kaşık zeytinyağı, bir kaşık karbonat, bir kaşık limon suyunu karıştırınız. Macun kıvamına gelen karışımla dişlerinizi günde iki kere fırçalayınız. 

Greyfurt suyu yağ yakar mı, greyfurt ile zayıflama! Yemekten sonra tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Greyfurt suyu yağ yakar mı, greyfurt ile zayıflama! Yemekten sonra tüketirseniz...

BİR YORUM YAPIN 4

oben 4 yıl önce

sayın uzman kişilerin bilgisine sunuyorum ,ben dişimi fırçalayamıyorum ne denediysem başım ağrıyor boğazım ağrıyor dişlerim sızlıyor diş doktorlarımızın bir önerisi varmı

Toplam 1 beğeni

diş hekimi 4 yıl önce

ben diş hekimi olarak yazıyorumkesinlikle limon ve karbonat gibi ürünlerle dişler fırçalanmamalı.dişlerde geri dönüşü olmayan hasarlar meydana getirmektedir. limon asiditesi çok yüksek bir ürün ve karbonat gibi aşındırıcı maddeyle beraber kullanılması dişlerde kayıplara sebebiyet verir.lütfen bilginiz olamayn konularda insanları yanlış yönlrndirmeyin

Toplam 30 beğeni

Elif 3 yıl önce

Sevgili hocamız çok teşekkür ederim işi uzmana sormak internet bilgi kirliliği

Toplam 0 Beğeni

www 3 yıl önce

Eleştirdin tamam.Şimdi sen söyle,dişleri nasıl beyazlatalım?

Toplam 4 Beğeni