Fıtık nedir? Kaç çeşit fıtık var? Op. Dr. Fatih Kırar cevapladı: Fıtık ameliyatsız geçer mi?

En yaygın görülen hastalıklardan biri olan fıtıktır. Fiziksel olarak vücudun çeşitli yerlerinde görülerek yaşam kalitesini düşürür. Sinsi sinsi ilerleyen fıtık en çok sinir sistemine hasar verir. Bu yüzden erken müdahale oldukça önemlidir. Op. Dr. Fatih Kırar ve ekibinin uyguladığı lazer ışınlarıyla yapılan tedaviyle fıtık ve omurga hastalıklarının sonu geldi. Fıtık nedir? Kaç çeşit fıtık var?

Birçok faktöre bağlı ortaya çıkan fıtık yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Gelişen teknoloji ile kolay tedavi edilen bu rahatsızlıkta bilinmesi gereken en önemli etken erken tedavidir. Çünkü ileri fıtık rahatsızlığı ciddi iskelet hastalıklarına neden olabilir. Fıtık iki kas dokusu arasından faydalanarak sinir damarlarının ya da her hangi bir organın o bölgeye doğru kayması ile yaşanır. Toplumun genelinin yüzde 5'inde görülen bu hastalık mide, kasık, bel, boyun ve göbek fıtığı gibi vücudun çeşitli bölgelerinde yaygın olarak görülür. Op. Dr. Fatih Kırar, uyguladığı lazer ışınlarıyla yapılan tedaviyle fıtık ve omurga hastalıklarının neredeyse sonunun geldiğini açıkladı. 

KAÇ ÇEŞİT FITIK VARDIR?

  • Bunların içerisinde en tehlikelisi boyun ve bel fıtığıdır. Bel fıtığı omurilikteki disklerin elastiki maddesini etkileyerek bacak sinirlerine kadar deforme eder. Bu da normal vücut hareketlerini azaltır.
     
  • Genellikle şiddetli bacak ağrısı ile kendini belli eden bel fıtığı ileri düzeyde olmadığı sürece ilaç tedavisi ile yatıştırılır. Ancak yürümeyi ve hareket yetisini engelleyen seviyede olan fıtık ameliyatla düzeltilmeye çalışılır. 
     
  • Boyun fıtığı başlangıcı ise uzun süre kısıtlı boyun hareketleri sonucu ortaya çıkar. Bu fıtık genellikle masa başı çalışanlarında görülür. Şiddetli baş ağrısına ve dönmesine neden olur. 
     
  • Mide fıtığı yaygın olmayan ama sinsi ilerleyen rahatsızlıklardan biridir. Bu rahatsızlık reflü belirtileri ile benzer özellikler gösterir. Rahatsızlığı tetikleyen en önemli etkenlerden biri aşırı kilo alma ve vermedir. Nüksetme oranı yüksek olduğundan bu rahatsızlığı yaşayan bir kişi kronik rahatsızlık gibi ömür boyu tedavi görür.

Bel fıtığı nedir ve neden olur? Bel fıtığının belirtileri nelerdir? Bel fıtığı nasıl önlenir?İLİŞKİLİ HABERBel fıtığı nedir ve neden olur? Bel fıtığının belirtileri nelerdir? Bel fıtığı nasıl önlenir?

iki sert yapının arasında çıkarak şişmeye başlar

iki sert yapının arasında çıkarak şişmeye başlar

FITIK TEDAVİ YÖNTEMLERİ

  1. Doktorlar zayıf kas dokularının güçlenmesi için bazı ilaçlarla destekler. Bunun yanı sıra  beslenme alışkanlıkları değiştirilerek kas ve kemikleri güçlendiren kalsiyum magnezyum bakımından zengin olan besinler tüketilmelidir.
     
  2. Fıtığı zorlamadan fiziksel tedavi ile boşluğa doğru giden organ yerine yerleştirilmelidir. Sinir damarları bu süreçte daha da hassaslaşır. Bu durumu önlemek için uzmanlar damarlardaki basıncı dengeler. 
     
  3. Yapılan araştırmalarda her gün düzenli yürüyüşün bel fıtığını önlediği ortaya çıkarılmıştır. Uzmanlar güçlü kaslar için vücudun düzenli beslenme ve spora ihtiyacı olduğunu vurguluyor. 

Boyun fıtığı nedir, neden olur ve tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERBoyun fıtığı nedir, neden olur ve tedavisi var mıdır?

fıtığın oluştuğu şekil

fıtığın oluştuğu şekil

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜR 

10 gram at kuyruğu  otunu bir bardak suda 5 dakika kaynatınız. Ilıyan suyu birinin yardımı ile boyundan kuyruk sokumuna kadar masaj yaparak sürünüz. Diğer gün ise ardıç yağını fıtığın olduğu bölgeye yavaş hareketlerle masaj yaparak sürünüz.

BİR YORUM YAPIN 0