Muz çiçeğinin faydaları nelerdir? Muz çiçeği nasıl tüketilir?

Muzun faydalı olduğunu hemen herkes bilir ancak muzun olgunlaşmadan önceki çiçeklerinin faydası hakkında kimsenin bilgisi yoktur. Asya ülkelerinin sıklıkla tükettikleri muz çiçeğinin faydalarını sizler için araştırdık. Doğada bulunan güçlü bir protein kaynağıdır. Yoğurtla beraber tüketildiğinde adet sancılarını azaltır. Muz çiçeğinin faydaları nelerdir? Muz çiçeği nasıl tüketilir?

Asya insanının sağlığını ve güzelliğini borçlu oldukları muz çiçeği aynı zamanda diyet ürünü olarak da tüketilir. Hemen hemen herkes muzun oldukça faydalı bir besin kaynağı olduğunu bilir. Ancak muz çiçeğinin faydaları halen tüm dünyaya yayılmamıştır. İçeriğinde yüksek oranda protein ve lif barındıran bu besin aynı zamanda potasyum, kalsiyum, bakır, fosfor, demir ve magnezyum minerallerinin yanı sıra A, C, E ve K vitaminlerini barındırmaktadır. Asya ülkelerinde özellikle ana yemeklerin yanında servis edilir. Ayrıca muz çiçeği içerdiği mineral ve vitaminler insan vücudunun ihtiyacı olanından kat ve katını içerir.

  • Makarna sosları ve sebzeli yemeklerde kullanılır.
  • İçeriğinde yüksek oranda potasyum barındırdığından hücreleri hızla yeniler. 
  • Güçlü bir antidepresan etki gösterir.
  • Karın şişkinliği hazımsızlık ve adet ağrılarına birebir fayda sağlar
  • Vücutta parazit yerleşmesini önler. 

özellikle karın şişkinliği ya da hazımsızlığa birebir fayda sağlar

özellikle karın şişkinliği ya da hazımsızlığa birebir fayda sağlar

MUZ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? HER DERDE DEVA!

 Fenolik asitler, tanenler ve flavonoidler gibi maddeler bakımından zengin olan muz çiçeği çok güçlü bir antioksidan etkisi göstererek vücudu kısa sürede temizler. Özellikle damar tıkanıklığını önleyen muz çiçeği bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

- Yüksek miktarda lif içerdiğinden sindirimi kontrol ederek kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsakların sağlığını olumlu etkilediğinden ishal ve kabızlık gibi rahatsızlıkların yaşanmasını önler.  Özellikle şişkinlik tedavisinde kullanılır.

tropikal yerlerdeki muz çiçeği daha faydalıdır

tropikal yerlerdeki muz çiçeği daha faydalıdır

- Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini etkiler. Doğum sonrası ise anne sütünü artırmada yardımcı olur. 

- İçeriği magnezyum doğal antidepresan etkisi gösterir. Ruhsal hastalıkların yaşanma ihtimalini düşürür. Aynı zamanda kaygı bozukluğunun tedavisinde kullanılarak iyileşmesi sürecini hızlandırır. Beyindeki sinir sinyallerinin deformasyona uğramasını önler.

- Aşırı adet kanaması ve sancısı sırasında yoğurtla beraber iki yemek kaşığı pişirilmiş muz çiçeği tüketildiğinde vücuttaki progesteron oranını artırarak bu şiddeti azaltabilirsiniz. 

yoğurtla beraber tüketildiğinde ağrıları dindirir

yoğurtla beraber tüketildiğinde ağrıları dindirir

  • - Muz çiçeğinin içerdiği etanole maddesi parazitlerin oluşumunu önler. Aynı zamanda enfeksiyonu azaltır. Eski çağlarda Asya ülkelerinde muz çiçeği yaraları çabuk iyileştirdiği için savaş esnalarında götürülen tıbbi malzemeler arasında yer alırmış.
  • - Antioksidan etkisi sayesinde ciltte meydana gelen hasarları da onarır. Cildin daha parlak ve genç görünümünü desteklerken yaşlanma ve kırışmayı önler. 
  • - En önemli özelliği ise bağışıklığı güçlendirerek kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Oluşmuş olan hücrelerin ise kısa sürede yok olmasını sağlar. 
  • - Kandaki şeker ve hemoglobin seviyelerini dengeler.

NOT: Muz çiçeği ilaçlarla reaksiyona girebildiğinden ilaç kullanan kişilerin bir uzmana danışması gerekir.

Saç nezlesi neden olur? Saç nezlesi kimlerde görülür?

İLİŞKİLİ HABER

Saç nezlesi neden olur? Saç nezlesi kimlerde görülür?

BİR YORUM YAPIN 1

alex de souza 2 yıl önce

muzu buldukta çiçeği kaldı.

Toplam 3 beğeni