Hareketsizlik bel ağrılarına neden oluyor!

Bel fıtığı ve bel ağrısı hakkında doğru bilinen en yaygın yanlış ise hareket etmenin zararlı olduğu düşüncesidir. Ancak uzmanlar bu durumun tam tersi olduğunu açıkladı. Hareketsizlik bel ağrısı ve fıtığını artırıyor. Peki bel ağrısı ve fıtığı olanlar ne yapmalıdır?

Halk arasında en yaygın olan doğru bilinen yanlışlardan biri olan bel fıtığı ve ağrısı sırasında hareket etmenin yanlış olduğudur. Uzmanlar ise tam tersi ani hareketlerden kaçınacak şekilde bilinçli egzersizin bu durumların riskini azaltığını belirtiyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hilmi Selçuk Küçükoğlu  bu konu hakkında özellikle masa başı çalışanları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Ofis hayatıyla birlikte bel ağrıları arttı. Çünkü insanlar ofislere giriyorlar, uzun süre aynı pozisyonda çalışıyorlar. Belli pozisyonda çalışmak belli tembelliği de beraberinde getiriyor. Bir çekmeceye bile yerinizden kalkmadan ulaşmaya çalışıyorsunuz. Zaten hareket etmeyen sertleşmiş kaslarınızı biraz daha germeye sevk ediyorsunuz. Dolayısıyla da orada ağrılar oluyor."

15 DAKİKALIK EGZERSİZ YETERLİ

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bel ağrılarının ameliyat gerektirmediğini söyleyen Küçükoğlu "Her bel ağrısı bel fıtığı değildir. İlla ameliyat gerekmez. Burada kişinin kendisine düşen sorumluluklar vardır. Çünkü vücut ona emanettir. O emaneti çok iyi bir şekilde kullanması gerekir. Bunun için de günlük yapabileceği 15 dakika kaslarını güçlendirecek, özellikle bacak kaslarını güçlendirecek egzersizler verdiğimiz zaman rahatladığını ve yaşam kalitesini artırdığını gözlemekteyiz" şeklinde konuştu.

Kahve kalbe zararlı mı yararlı mıdır? İşte kahvenin kalbe etkileri...

İLİŞKİLİ HABER

Kahve kalbe zararlı mı yararlı mıdır? İşte kahvenin kalbe etkileri...

BİR YORUM YAPIN 0