Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir! Aslan yelesi mantarın faydaları nelerdir?

Dış görünüşünün filiz filiz olmasından dolayı aslan yelesine benzetilmiştir. Bu mantar hakkındaki efsaneye göre, mantarı yiyen kişinin sinir sistemi güçlenir ve kuvvetli bir hafızaya sahip olduğu söylenir. Peki aslan yelesi mantarının faydaları nelerdir? Sizler için çok merak edilen aslan yelesi mantarı hakkında bilinmeyenleri araştırdık.

Lion's Mane'den Türkçe'ye çevirilen aslen yelesi mantarının sağlığa birçok faydası vardır. Uzak doğu ülkesinde sıklıkla tüketilen bu mantar tamamen tıbbi bir tür olarak kullanılmıştır. Bunun nedeni ise içerdiği vitamin ve mineral deposunun insan sağlığını olumlu etkilemesinden dolayı olduğudur. Bu mantar sinir sitemini yenilediğinden ve hafızayı kuvvetlendirdiğinden Uzak Doğu insanın sıklıkla kullandığı bir besindir. Özellikle Çin'de savaşa gidecek olan askere sık sık yedirilirmiş.

Bal mantarı nasıl tüketilir? Bal mantarının faydaları nelerdir? Bal mantarı nerede yetişir?İLİŞKİLİ HABERBal mantarı nasıl tüketilir? Bal mantarının faydaları nelerdir? Bal mantarı nerede yetişir?

Japonya'da aslen yelesi üzerine yapılan araştırmalarda çok ilginç sonuçlar elde edilmiştir. Araştırmada sinir büyümesi faktörü alzheimer hastalığını tetiklediği ortaya çıkarılmıştır. Bu alanda meydana gelen hasar hafızayı etkiler. Sinir uyarılarının olumlu etkilenmesi için beyindeki proteinin fazla olması gerekir. Aslan yelesi protein bakımından zengin olan bir besin olduğundan özellikle uzmanlar bu mantarı ilaç sektöründe kullanmışlardır. 

Aslan Yelesi mantarı

Aslan Yelesi mantarı

Kuzu göbeği mantarının faydaları nelerdir? Kuzu göbeği mantarı nasıl tüketilir? İLİŞKİLİ HABERKuzu göbeği mantarının faydaları nelerdir? Kuzu göbeği mantarı nasıl tüketilir?

ALTERNATİF TIBBIN VAZGEÇİLMEZİ!

Bazı yörelerde aslan yelesine, dede sakalı da denir. Eski Çin'de tonik olarak kullanılan bu mantar aynı zamanda tıbbı tedavilerde de başrol oynayan bir besindir. Son zamanlarda yeni teknolojilerle üzerinde yapılan araştırmalarda yeni bileşikler olduğu tespit edilmiştir. Bu bileşiklerin insan sağlığının genelini olumlu etkilediği ortaya çıkarılmıştır. 

içeriğinde yüksek oranda protein barındırır

içeriğinde yüksek oranda protein barındırır

ASLAN YELESİ MANTARININ FAYDALARI NELERDİR? 

  • Güçlü antioksidan bileşikleri içerdiğinden vücutta oluşma ihtimali olan kanserli hücreleri yanı sıra oluşmuş olan hücrelerle bile savaşır. Vücudu kansere karşı daha güçlü bir hale getirir. Tedavilerde kullanıldığında iyileştirici özelliği olduğu tespit edilmiştir. 
     
  • En önemli özelliği arasında sinir sistemine etkileri vardır. Sinir uyarıcılarının hasara uğramasını önleyerek vücut içindeki sinir sinyallerinin daha sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde unutkanlığın yanı sıra iskelet sistemine de katkı sağlar. Vücut hareketlerindeki komplikasyonları düzenler. 
     
  • Sinir sistemine olduğu sindirim sistemini de olumlu etkiler. Özellikle boğazdan mideye kadar olan tüm bölümlerde ortaya çıkan ülser hastalığı ve gastrik gibi mide rahatsızlıklarının yaşanma riskini azaltır. Ülsere neden olan olan toksin ve zararlı bakterileri idrar yolu ile atmaya yardımcı olur.
     
  • Uzmanlar özellikle bu besinin hamilelik ve ergenlik zamanında haftada en az iki defa tüketilmesini önlüyor. Bunun nedeni hamilelik sürecinde kadında değişen hormonların olumsuz etki oranını azaltmanın yanı sıra bebeğin gelişimine katkı sağlamasıdır. Aynı zamanda ergenlik dönemindeki hormonsal değişimlere de iyi gelir. 

BİR YORUM YAPIN 0