İlk yardım nasıl yapılmalı? Doğru bilinen yanlışlar neler?

İlk yardım bilgisine sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren olay geçtiğimiz zamanlarda Sultangazi'de yaşandı. Aniden kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Yaşar Ağıl'a yapılan doğru müdahaleler sonucunda hayati tehlikesi son bulmuştu. Bizde herkesin bilmesi gereken temel ilk yardım bilgilerini ve doğru sandığımız ancak yanlış olan hataları İlk ve Acil Yardım Teknikeri Yuşa Gürler'e sorduk.

Yasemin.com / ÖZEL

Yakın zamanda İstanbul'un Sultangazi semtinde meydana gelen bir kalp krizi vakasında, tevafuk olarak geçen sağlık personelinin hastaya müdahale etmesi ile hayati tehlikesi son buldu.

Söz konusu bir insanın can güvenliği olduğu zaman yaşanabilecek olası tehlikelere karşı izlenecek ilk müdahale oldukça önemlidir. Özellikle de trafik kazaları gibi ön görülemeyen durumlar gündelik yaşantı içerisinde sıklıkla görülebilen vakalardır. Ani bir şekilde gerçekleşen bu vakalarda ağır ya da hafif sıyrıklarla yaralanan kişiye doğru müdahalede bulunabilmek için bilinçli olmak gerekir. Aksi takdirde müdahale edilen hastanın durumu iyileşmek yerine daha da kötüye gidebilir. Peki böyle durumlarda ne yapılmalı? İlk yardım konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar neler? İlk yardım eğitimleri nereden alınabilir? Merak edilen tüm bu soruların cevaplarını  İlk ve Acil Yardım Teknikeri Yuşa Gürler'e, 'yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak'a verdi.

Dantel temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dantel temizliği nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0