Sıcak çayı sigara ile beraber tüketirseniz...

Sigara gibi yüksek nikotin ile beraber sıcak çay tüketildiğinde insan sağlığın olumsuz etkilendiğini biliyor musunuz? Kanser oranını 5 kat artıran sıcak çay ve sigara hakkında bilinmeyenleri derledik. İşte uzman yorumu ile sigara ve alkol sonrası ya da sırasında tüketilen sıcak çayın etkileri...

Çin'de 450 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada sıcak çayın insan sağlığına etkileri araştırılmıştır. Özellikle sigara ve alkol tüketenlerle yapılan bu çalışma sonucu sıcak çayın yemek borusu kanserinin riskini 5 kat arttırdığı ortaya çıkarılmıştır.

Sıcak çay

Sıcak çay

Uzmanlar yemek borusundaki hücrelerin DNA'larını bozan alkol, sigara ve sıcak çayın bu etkilerini tüketilme miktarlarına da bağladı. Gün içerisinde sigara içerken tüketilen sıcak çayın ağız altından mide üstüne kadar olan tüm hücrelerin ölmesine ve buranın enfeksiyonlu hücrelere karşı savunmasız kaldığını açıkladı.

Yemek borusu kanseri

Yemek borusu kanseri

Ancak sadece sıcak çay içenler için bu durum yüzde 4 oranında etkilidir. Çin araştırma merkezi bu çalışmayı daha sonra Oxford Üniversitesi ile ortak yürüterek çalışmanın tüm dünyaya yayılmasını sağladı. Çalışmada kanser riskini artırmanın nedenin ise alkol ve sigaradan kaynaklı olduğunun altı çizilmiştir.

Bu hastalıklar depresyon ile karıştırılıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bu hastalıklar depresyon ile karıştırılıyor!
Yılan görünce aklı çıkan teyze!

İLİŞKİLİ HABER

Yılan görünce aklı çıkan teyze!

BİR YORUM YAPIN 0