Kramp neden olur? Kramp ağrısını bitiren bitkisel kür...

Genellikle uyku esnasında baldırda yaşanan krampın neden kaynaklandığını biliyor musunuz? Birçok insanın yaşadığı bu sağlık sorunu vücutta meydana gelen bazı eksiklikler sonucu yaşanır. Aynı zamanda egzersiz sırasında da yaşanan kramp ile ilgili bilinmeyenleri sizler için araştırdık. Haberin detayında krampa dair her şeyi bulabilirsiniz.

Sinir hücrelerinin geçtiği kaslarda aniden ortaya çıkan gerilme ile oluşan sağlık sorununa kramp denir. İstemsiz bir şekilde kasların gerilmesi ile yaşanan bu durum özellikle bacaklarda meydana gelir. Ciddi gibi görünmese de sık sık yaşanmasının altında önemli sağlık sorunları olabilir. İskelet sisteminin hareketsiz duruma getirince şiddetli ağrılara neden olan kramp özellikle sıcak havalarda sıklıkla rastlanır. Uzun süren kramp geçse bile bir süre aynı yerde ağrıya neden olur. Sporcular ve fiziksel güç gerektiren kişiler de rastlanma oranı yüksek olan kramplara aynı zamanda bazı ilaçlar ve vücuttaki bazı vitamin eksiklikleri de neden olur.

kramp

kramp

KRAMPIN NEDENLERİ NELERDİR?

- Vücudun aniden sıvı miktarının düşmesi

- Kan akışındaki yetersizlik

- Sinir hücrelerinin sıkışması

- Potasyum, kalsiyum ve magnezyum eksiklikleri neden olur.

KRAMPIN BELİRTİLERİ

- Krampın yaşanacağı yerde önce uyuşma yaşanır.

- Hiç bir neden yokken baldırlarda yaşanan ağrı

- Uzuvların kullanılmaz hale gelir

- His kaybı yaşanır.

- Kramp sonrası bölgede morarma olur.

kramp belirtileri

kramp belirtileri

KRAMP TEDAVİSİ

Sık yaşanan kramplarda bir uzmana danışılmasında fayda var. Genellikle tedavisinde kasları ve sinirleri gevşetecek krem ya da hap verilir. Su tüketimini artırın. Kramp esnasın ani hareket yapmadan masaj yapınız sıcak ya da soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda Dr. Feridun Kunak'ın kramp ağrıları için hazırladığı özel karışımı hazırlayarak tüketebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0