Karsinofobi nedir? Karsinofobi ile nasıl başa çıkılır?

Kanserinde fobisi olduğunu biliyor muydunuz? Günümüzde giderek artan karsinofobi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık. Peki karsinofobi nedir? Karsinofobi ile nasıl başa çıkılır? Haberin detayında karsinofobiye dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Kanser günümüzde milyonlarca insanın korkulu rüyası oldu. Yapılan araştırmalarda tüm insanlarda belirli oranda kanser olma ihtimali vardır. Bu yüzden uzmanlar kişilerin en az 3 ayda bir bir kez tüm tetkikleri yapmasını tavsiye eder. Karsinofobiyi ortaya çıkaran en büyük etken ise aşırı depresyon halidir. Artan çevre kirliliği, düzensiz beslenme ve yaşam kalitesini düşüren iş ortamları kişileri kanserle yüz yüze getirir. Depresyon ve stres ile birleşen bu vahim durum korku duygusunun artırır. Kişilerde artan korku duygusu ile beraberinde kanser korkusu denilen karsinofobiyi getirir. Bu fobi ile beraber kişi yaşadığı her rahatsızlığı kanser ile yorumlar. Etrafındaki insanlara yaşadığı şikayetleri anlatır yanlış yönlendirmelerle de ciddi başka sağlık sorunlarının yaşanmasına davetiye çıkarır.

kanser korkusu

kanser korkusu

KARSİNOFOBİ İLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

- Durumla başa çıkmanın en sağlıklı yolu düzenli sağlık kontrolü yapmaktır. Ancak sürekli tetkikler yapmak kişinin korku duygusunu daha çok artırır. 

sağlık kontrolü

sağlık kontrolü

- Kansere karşı korkunuzu dile getirmek ve uzmanlara danışmakta fayda var. Kaygının azalması için aynı zamanda aile ve çevre desteği almakta önemlidir. 

çevreden destek almak

çevreden destek almak

- Kulaktan dolma bilgiler yerine yaşadığınız herhangi bir sağlık sorunu karşısında bir uzmana danışmak gerekir. Yaşanan sağlık sorunun önüne geçilmesinde de büyük fayda sağlar.

- Özellikle kadınların yaşadığı bu fobi ile başa çıkmak için yaşanan belirtiler sonrası bir uzmana danışmadan hareket edilmesi lazım. Bu korku zamanla sağlıklı hücrelerin mutasyona uğramasını bunun sonucunda da tümörlere neden olur. Bu yüzden korku ile başa çıkacak aktiviteler yapılmalıdır.

- Sağlıklı ve temiz bir beslenme düzeni sadece kanseri değil tüm yaşamı olumlu etkileyecektir. Bu yüzden beslenme de ağırlıklı sebze ve meyve tüketilmelidir. 

Nisan ayı bahçe ve çim bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Nisan ayı bahçe ve çim bakımı

BİR YORUM YAPIN 0