Nisan ayı bahçe ve çim bakımı

Tarlaların sürüm işlemlerinin yapıldığı, bahçelerin canlı tutulması ve gerekli bakımının sağlanması için hazır hale getirilmesinin sağlandığı nisan ayı, meyve ağaçlarının yavaş yavaş çiçeklerini dökerek meyve vermesidir. Peki, nisan ayında nasıl bir bahçe bakımı yapılmalıdır? İşte, yanıtlar...

Meyve bahçesi olarak bilinen nisan ayında ağaçların verimli ve uzun ömürlü olması için uzun bir bakımın yapılması gerekmektedir. Bahçe işleriyle uğraşırken bir anlık boş bulunmanız bahçenin kalitesini olumsuz etkileyebilir. Nisan ayında yapılacak bahçe uygulamaları nelerdir? Pratik ve kolay bakım nasıl yapılır? Haberin içeriği için sayfamıza göz atınız...

Nisan ayında bahçe bakımı

Nisan ayında bahçe bakımı

NİSAN AYINDA BAHÇE BAKIMI

- Çimler düzenli bir şekilde sulanmalıdır. Aksi halde yoğun sıcaklığa maruz kalma durumlarında çimler ot haline dönüşebilmektedir.

- Çimlerin haziran ayına kadar düzgün bir şekilde canlanması ve parlak durması için nisan ayından bakımın daha düzenli yapılması sağlanmalıdır.

Bahçe yaz boyu glayölsüz kalmamalıdır. Boyanan bazı mevsimlik çiçekler büyüdükçe hasar görmemeleri için ince çubuklarla destek tutulmalıdır. 

- Tohum ekme işlemleriniz yapıldıktan sonra özellikle mavi küf ile kök çürüklerine yol açan durumlara engel olmak için ilaçlama yapabilirsiniz.

- Meyve ağaçları düzenli olarak ilaçlanmalıdır. Ancak; Ağaçlar çiçeklendiği sırada yapılmamalıdır. Çiçeklerin dökülmesi beklenmelidir. İhtiyaç halinde yeni fidanlara su verebilirsiniz.

Karsinofobi nedir? Karsinofobi ile nasıl başa çıkılır?

İLİŞKİLİ HABER

Karsinofobi nedir? Karsinofobi ile nasıl başa çıkılır?
Yakı Bandı nedir? Yakı Bandı nasıl çıkarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yakı Bandı nedir? Yakı Bandı nasıl çıkarılır?

BİR YORUM YAPIN 0