Kas ve kemik ağrılarına iyi gelen: Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Nerelerde kullanılır?

Naneden sonra en keskin ve mentol içeren çay ağacında yetişen bitki yüzyıllardır alternatif tıpta sağlık amaçlı kullanılır. Genellikle yağı çıkartılıp kullanılan çay ağacı kozmetik ve ilaç fabrikalarının ham maddesidir. Mantar ve akne için tavsiye edilen doğal ilacın başında yer alan çay ağacı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Nerelerde kullanılır?

Yeni Zellandalı gemiciler tarafından keşfedilen çay ağacı yağının birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Çay ağıcı yağı antibakteriyel etkisi sayesinde enfeksiyonu bitirmede etkilidir. Günümüzde popüler hale gelen çağ ağacı yağı doğada bulunan ve yaraları temizleyen en saf ilaçtır. Kimi yerde çay ağacının dalları kurutarak elde edilen çay vücuttaki tüm toksinleri temizlediği akciğer ve karaciğeri yeniler. Yüzyıllar önce denizciler sefer sırasında yanlarına bol miktarda çay ağacı kabukları ve yağı alırlarmış. Kanayan dişler, bağırsak rahatsızlıkları, kas ve kemik ağrılarında tıbbı malzeme olarak kullanılır. Şimdilerde özellikle çatlaklık ve selülit tedavilerinde en çok tercih edilenler arasında yer alır. Bilim literatüründe "Melaleuca alternifolia" olarak bilinen çay ağacı, çok sık yan yana olan ormanlık alanlarda yetişir. Yaprakları bazen beyazımsı olan çay ağacı içeriğinde yüksek miktarda yağ barındırır. 

çay ağacı yağı

çay ağacı yağı

ÇAY AĞACI YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Su ile seyriltilip tonik olarak kullanıldığında sivilceleri ve sivilce izlerinin kısa sürede geçmesini sağlar. Cildin dermis tabakasının hücrelerini yeniler. Akne ve sivilce tedavisinin yanı sıra kırışıklığa da iyi gelir. Cildi ferahlatır ve rahatlatır.

- Dudak, burun kenarı ve genital bölgelerde çıkan uçuk yani herpes virüsünün neden olduğu yaraları da geçirmede etkilidir. Herpes virüsünün olduğu bölgeye ince bir taba halinde sürüldüğünde bölgeyi enfeksiyonlu hücrelerden arındırır.

çay ağacı yağının faydaları

çay ağacı yağının faydaları

- Birçok cilt problemine iyi geldiği gibi çıbanları bitirmede de etkilidir. İnce bir tabaka halinde çıbana sürüldüğünde kısa sürede etkisini gösterir.

- Banyo sırasında kullandığınız suyuna bir miktar ekleyerek hem vücutta bulunan tüm gözenekleri açar. Vücudun terlemesini dengeler. Böylece toksinleri bu yollarda atmayı sağlar. Buhar ile beraber karışan yağın mentollü kokusu bronşların temizlenmesinde etkili olur.

çay ağacı yağı sivilce ve leke tedavisinde kullanılır

çay ağacı yağı sivilce ve leke tedavisinde kullanılır

- Böcek ve sinek sokmalarından sonra kullanıldığında ortaya çıkan etkili azaltır. Hatta bazı uzmanlar bir bardak su ile bir yemek kaşığı çay yağını bir spresy kabında birleştirerek özellikle yaz aylarında sık sık vücuda sıkılmasını tavsiye eder.

- Çay ağacının yağı vajina ve koltuk altına sürerek buradalar oluşma ihtimali olan kötü kokuyu engeller. Ayrıca çevreye karşı doğal bir kokunuzun olmasını sağlar.

kronik uykusuzluğa iyi gelir

kronik uykusuzluğa iyi gelir

- Yüksek ateş ve düzensiz beslenme ile ağız içerisinde artan iltihaplı yaralar içinde çay ağacı yağı oldukça etkilidir. Diş etinin deformasyoan uğramasını önler. Diş aralarındaki yemek kalıntılarını temizler. Tükürük içerisindeki bakterileri azaltarak ağız kokusunu önler. Diş taşı oluşumunu engelleyerek beyazlanması destekler.

- Şiddetli kulak ağrıları sırasında bir damla kulak içine damlatılarak bekleyiniz. İçerisinde biriken iltihabı kısa sürede atmasına yardımcı olur. 

- Sürekli tırnak kırılma ya da uzamama gibi problemler yaşıyorsanız çay ağacı sizin için tam bir şifa kaynağı olabilir. Düzenli bir şekilde tırnaklarınıza masaj yaparak uyguladığınızda tırnaklarınızın daha rahat uzamasını sağlar. 

çay ağacını birçok alanda kullanabilirsiniz

çay ağacını birçok alanda kullanabilirsiniz

ÇAY AĞACININ KULLANIM ALANLARI

- Cilt sağlığının yanı sıra ev temizliğinde de kullanılabilir. Çay ağacı dalları kaynatılıp elde edilen su temizlik suyunun içine ekleyin. Bu karışımla evinizi sildiğiniz de uzun süreli toz tutmayı engellemenin yanı sıra evi haşeratlara karşı da evi korur. 

- Küf ve rutübet tutmaya meyilli duvarları bir kaç kes çay ağacı yağıyla silerseniz. Uzun süre buranın küflenmesi engellenebilir.

çay ağacını ev temizliğinde de kullanabilirsiniz

çay ağacını ev temizliğinde de kullanabilirsiniz

- Köy evlerinde sıklıkla örümcek ağları vardır. Bunun için sürekli kireçli boya yapılır. Ancak boyanın içine çay ağacı yağı da eklerseniz. Evde uzun süre örümcek ağı toplanmaz. Ayrıca sivrisinek ve sineklerde eve girmez. Çünkü çay ağacının kokusunu bu hayvanlar sevmez.

- Diş bakımı içinde çay ağacı yağı birebir faydalıdır. Ağız içindeki enfeksiyonu azaltmanın yanı sıra dişlerin beyazlamasını destekler. Aynı zamanda ağız kokusunu önler. Evdeki diş macununa çay ağacı yağı dökerek kullanabilirsiniz. 

Kilo verdiren yoğurtlu sumak kürü! Sumak yiyerek nasıl zayıflanır? Sumak çayı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verdiren yoğurtlu sumak kürü! Sumak yiyerek nasıl zayıflanır? Sumak çayı tarifi

BİR YORUM YAPIN 0