Beta virüsü nasıl bulaşır? Beta virüsü nasıl tedavi edilir?

Beta virüsü hemen hemen herkese bulaşabilir. Ciddi hastalıklara neden olur. Peki beta virüsü nasıl bulaşır? Beta virüsü nasıl tedavi edilir? Üst solunum yolları hastalıklarına sebebiyet veren ve burundaki sinüsleri tıkayarak yüz ağrılarının yaşanmasını sağlar. Haberin detayında mevsim geçişlerinde bulaşma riski artan beta virüsü hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.

Beta virüsü burun yolu ile sinüs kanallarına, ağız yoluyla da boğazdan oradan da akciğerlere kadar iner. Ciddi enfeksiyona neden olur. Bu virüsü engelleyebilen herhangi bir aşı bulunmamaktadır. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler bu virüsten dolayı sık sık hastalanır. Toplu yerlerde bulaşan beta virüsü özellikle hava yolu ile bulaşma riskine sahiptir. Aynı zamanda hasta bir kişinin kişisel bir eşyasından kaynaklı da yayılabilir. Beta virüsünün olduğu kişilerle aynı ortamda bulunmamakta fayda var. Okullar, alışveriş merkezleri, restoranlar ve toplu taşıma araçlarında risk artığından dolayı bu yerlerin sürekli antibakteriyel temizleme malzemeleri ile silinmesi konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor. 

beta virüsü

beta virüsü

BETA VİRÜSÜNÜN BULAŞTIĞINA DAİR BELİRTİLER...

- Şiddetli boğaz ağrısı

- Sinüslerin tıkanmasından dolayı yüzde özellikle elmacık kemiklerinde ağrı

- Burundan koyu renkli akıntının daha katı gelmesi

- Ağız içi yaralarda artış

- Yutkunmada zorlanma

- Yüksek ateşlenme

- Kemik ve kas ağrıları

beta virüsünün belirtileri

beta virüsünün belirtileri

BETA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

- Gün içerisinde sürekli ellerin yıkanması

- Hapşırma esnasında eliniz yerine dirsek arası ile hapşırmayı engelleme aynı zamanda sürekli yanınızda peçete taşımalı

- Beta virüsüne bulaşmış kişilerle aynı ortamda bulunmaktan kaçınma

- Toplu ortamlara girerken maske kullanma

- C vitamini kullanımını arttırma

- Boğaz ağrısı ve ateşlenme belirtilerinde reçetesiz ilaçlar kullanarak virüsün artmasından kaçınmak 

C VİTAMİNİ BAKIMINDAN ZENGİN OLAN BESİNLER NELERDİR? öğrenmek için tıklayınız.

beta virüsünün korunması

beta virüsünün korunması

BETA VİRÜSÜ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Beta virüsünün artmasındaki en büyük etken yanlış ilaç kullanımıdır. Aynı zamanda ilacın zamansız tüketilmesi de neden olur. Belirtiler artış göstermeden bir uzman doktora görünmekte fayda var. Doktor kontrolünde ilaç kullanmak bu virüste önemlidir. Bunun yanı sıra doğal yollarla da korunmak gerekir. Bol miktarda C vitamini ve antioksidan içeren;  limon, mandalina, portakal, çilek, kivi, kavun, roka, tere, maydonoz, kırmızı biber, yeşil biber, brokoli, taze fasulye ve yaban mersini besinler tüketilmelidir. Sabah kahvaltısı atlatılmadan her öğünde mutlaka düzenli bir şekilde bir bardak havuç, portakal ve limon karışımı içilmelidir.

BİR YORUM YAPIN 0