Nasır neden çıkar? Nasırın belirtileri nelerdir? Nasır nasıl geçer?

Çevre ile sürekli temas halinde olan cilt, hastalıklara meyilli bir ortamdır. Özellikle gün içerisinde düzenli temizlenmediğinde bazı hastalıkların sık sık artmasına neden olur. Bunlardan biride nasırdır. Peki nasır neden çıkar? Nasırın belirtileri nelerdir? Nasır nasıl geçer? Sizler için bu sorunların yanıtlarını araştırdık. Haberin detayında nasır hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz.

Nasır, kemik ve cilt arasında ortaya çıkar. Cildin yüzeyinde gözle görülür bir şekilde belirir. Bu bölge sert ve kabukludur. Ayak kemiklerinin sürekli bir yerde basınç altında kalması ve sürtünmesi nasıra zemin hazırlar. Günlük hayatı çok etkilemez. Ancak dokunulduğunda şiddetli bir acıya neden olur. Zamanında tedavi edilmediğinde de giderek yayılır. Etrafındaki her şeyin deformasyona uğramasına neden olur. Bu yüzen fark edilir edilmez tedavi edilmelidir. Yüzyıllardır yaşanan bu rahatsızlık ayakların hemen hemen her yerinde görülebilir. Ter ve kapalı ortamda iltihap ve enfeksiyon kapma olasılığı artar. Özellikle ayaklara uyumsuz ayakkabı ve terliklerde nasıra neden olabilir.

nasırın ortaya çıkma nedenleri nelerdir

nasırın ortaya çıkma nedenleri nelerdir

NASIRIN ORTAYA ÇIKMA NEDENLERİ NELERDİR?

- Uzun süreli yürüyüşlerde havasız ayakkabı kullanma

- Ayakları yeteri miktarda temizlememe

- Ayak yapısına uygun olmayan ayakkabı seçme

- Topuk eğriliği

- Ayakların sürekli terlemesi sonrası yeterli bakım yapılmaması

- Çıplak ayakla yürüme

- Ayaklara takılan aksesuarların baskısı gibi durumlar nasırın yaşanma riskini artırır.

nasırın belirtileri nelerdir

nasırın belirtileri nelerdir

NASIRIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Ayakta şiddetli bir ağrı ve şişlik 

- Nasırın olduğu bölgede şişlik ve kabarıklık

- Nasırın etrafında iltihaplanma

- Derinin kalınlaşması ile cilt renginde değişim

- Ayaklara yapılan baskı sırasında zonklayıcı bir ağrı ile karşılaşma

NASIRIN ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

- Ayak parmakları arasında ya da ayak tabanında görülen yumuşak nasırdır. Kızarık gibi ortaya çıkar. Ucu şişkindir. Yüksek topuklu ayakkabıyı sık sık tercih edenlerde görülür.

- Ayağın kemikli kısımlarında görülen nasıra sert nasır denir. Bu nasır köklüdür. Uzman müdahalesi ile tedavi edilir. 

- Tohum nasırı ise topukların çevresinde görülür. Ölü deriye yapılan basınç sonucu yaşanır. Yumuşatılıp temizlendiğinde ise çabuk geçmez. Sürekli nüksedebilir. Bu yüzden iyi tedavi edilmesi gerekir. 

nasırın tedavisi var mıdır

nasırın tedavisi var mıdır

NASIRIN TEŞHİSİ NASIL KONUR? TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Gözle görülür bir hastalık olduğundan hemen fark edilebilir. Ortaya çıkan belirtilerde nasırı kolaylıkla teşhis edebilirsiniz. Basit olan nasırlara evde de müdahale edilebilir. Ancak iltihabı artmış olanlara kesinlikle bir uzmanın müdahale etmesinde fayda var. Ölü deri temizlenerek dökülür. Daha sonra kalan yer anti mikrobiyal bakımından zengin olan aleo vera, sirke gibi doğal ilaçlarla temizlenir. Canlı derinin zarar görmemesi için anasırın olduğu yer nazikçe kesilmelidir. Daha sonra karbonat, limon, aspirin ve sirke karışımı temizlenen bölgeye sürülür. Nasır geçene kadar bu yöntem uygulanabilir. 

BİR YORUM YAPIN 0