Şeker kamışının faydaları nelerdir? Şeker kamışı suyu ne işe yarar?

Dünyada en çok şeker üretiminin sağlandığı besin olan şeker kamışı sıcak bölgelerde yetişen ve pancardan sonra en çok şekerin elde edildiği besini hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Suyu çıkartılan kamışlardan pekmez elde edilir. Bu besin kan değerlerini hızla dengeler. Peki şeker kamışı nerelerde nasıl kullanılır? Şeker kamışının faydaları nelerdir?

Dünya şeker üretiminin yüzde 70'ini karşılayan şeker kamışını en çok Kübalılar üretip tüketmektedir. Özellikle tükettikleri kahveye batıran Kübalılardan tüm dünyaya yayılmıştır. Brezilya ise şeker kamışını araba yakıtı olarak kullanıyor. Dondurma ve gıdalarda kullanılan şeker kamışın hikayesi asırlar öncesine dayanıyor. Verimli topraklarda 2 ve 6 metreye kadar çıkan şeker kamışının boyu, en çok Brezilya ve Hindistan'da yetişmektedir. En verimlileri sıcak ve tropikal topraklarda olur. 90 ülkede üretimi olan bitki bol yağışa ihtiyaç duyar. B vitamin kompleksi ve demir bakımından doğada bulunan en güçlü besindir. Pekmez ve suya dönüştürüldüğünde faydaları iki kat artmaktadır. Şeker oranı en yüksek olanı olgunlaşmış olan kamışlardır.

Şeker pancarının faydaları nelerdir? Şeker pancarının kullanım alanları...İLİŞKİLİ HABERŞeker pancarının faydaları nelerdir? Şeker pancarının kullanım alanları...

şeker kamışı suyu

şeker kamışı suyu

ŞEKER KAMIŞININ FAYDALARI NELERDİR? ŞEKER KAMIŞI SUYU NE İŞE YARAR? 

- Şeker lifleri bakımından oldukça zengindir. Bu sayede doğal olarak kandaki düşür şekeri yükseltir. Diğer şeker türlerine karşı alerjisi olanlar için uzmanların önerdiği zararsız bir şekerdir.

- Karaciğer toksinlenmesini önlemede etkili olan şeker kamışı antioksidan maddeler bakımından zengindir. Ayrıca tüketilen tüm zararlı maddeleri kısa sürede vücuttan atarak temizlenmesini destekler.

- Şeker suyu ya da şeker pekmezi tüketildiğinde vücuttaki mutasyona meyilli hücrelerin sağlığını koruyarak kanseri önler. Bağışıklık sistemindeki serbest radikallerle savaşmada etkili bir besinidir.

- İçerdiği doğal şeker sayesinde kandaki şeker hücrelerini artırır. Kansızlık yaşayanlar için tüketilmesi tavsiye edilen en sağlıklı doğal besindir.

- Spor yapanlar için vücudun günlük enerji miktarını yükselterek yorgunluk stres gibi rahatsızlıkların yaşanmasını engeller. Gün boyu zinde kalan vücudun konsantresi de artmış olur.

- Kemiklerin sağlıklı gelişmesini destekler. Kas ve kemiklerdeki kalsiyum miktarını artırır.

- Sindirim problemleri için tüketilmesi tavsiye edilen şeker kamışı, yanma ve ekşime gibi rahatsızlıkların önüne geçer.

- Kuru ve sürekli öksürük için alternatif tıp uzmanları tarafından tavsiye edilir. Aynı zamanda boğazı ve akciğeri de temizler. Astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları engeller.

- Kozmetik ürünlerin ham maddesinde kullanılan şeker kamışı, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

BİR YORUM YAPIN 1

Dilek koza 3 yıl önce

Şeker hastası icebilirmi