Jojoba yağının faydaları nelerdir? Jojoba yağının kullanım alanları...

01 Temmuz 2020, 08:55
Jojoba yağının faydaları nelerdir? Jojoba yağının kullanım alanları...

Amerika yerlileri tarafından sıklıkla kullanılan jojoba bitkisinden elde edilen yağ, alternatif tıpta tercih edilen yağlardan biridir. Bitkinin tohumlarından elde edilen yağ, E vitamini bakımından zengindir. Cilt sağlığı açısından doğal yağ olarak kullanımın yanı sıra masaj sırasında vücudun rahatlaması için tercih edilir. Jojoba yağı hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki Jojoba yağının faydaları nelerdir?

Doğal bakım ürünlerin ham maddesi olarak kullanılan jojoba yağı bilimsel adı "Simmondsia Chinensis" olan jojoba bitkisinden elde edilir. Yaklaşık 200 yıl yaşayan bu bitki, E vitamini bakımından oldukça zengindir. Anavatanı Arizona olan jojoba bitkisi Amerikalı yerliler tarafından sıklıkla tercih edilen doğal yağlardan biridir. Hatta tarihi kitaplarda yerli halkın gençlik iksiri olarak geçer. Kozmetik ürünlerin yanı sıra yüksek devirli makinelerde de kullanılır. Metal parçaların sürtünmesini azaltarak makinelerin uzun süre kullanımını sağlar. İlk kez Amerika kolonilerinin sanayi devrimiyle beraber kurdukları fabrikalarda motor yağı olarak tercik edilirdi. Özellikle silah sanayisinde ham madde olarak kullanılan jojoba yağının fındık tarzında bir kokusu vardır. İçeriğinde oleic asit, eicosenoik asit, gondoic asit ve eruric asit gibi güçlü yağ asitleri barındırır. 

jojoba yağı cilt sağlığına faydalıdır

JOJOBA YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Jojoba yağı sıklıkla saç ve cilt hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılır. Özellikle jojoba yağı özü cilt yüzeyindeki kırışıklık miktarını azaltır. Tüm cilt tipinde uygulana bilen jojoba yağı,düzenli kullanıldığında tıkalı gözenekleri açar.

- Cilt yüzeyinde hızlı emilim sağlayan jojoba yağı, sentetik yapıyı yeniler. Bu yüzden cildin daha parlak ve genç görünümünü sağlar. Soğuk kullanıldığında cilt yüzeyinde sıkılaşmaya yardımcı olur. 

kas kasılmalarına fayda sağlar

- Saç dipleri için de aynı gerekli sağlıklı etkiye sahiptir. Kepeklenme ve dökülme sorunu yaşayan kişiler için gerekli olan vitamin ve minerale sahip olan jojoba yağı, saç derisini besler. Özellikle sebum yağ dengesini dengeler. 

- Ayaklarda sıklıkla görülen kuru ve kabuklanma sorunu içinde uzmanlar kesin çözüm jojoba yağı olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra dirsek ve ayak kenarında oluşan kuru mantara da fayda sağlar. 

jojoba bitkisi sıkılarak yağ elde edilir

- Egzama veya kuru cilt yapısına sahip hastalar içinde doğal ilaç olarak önerilen Jojoba yağı, ağız yoluyla tüketilmez. Bu yüzden vücuda sürülerek bazı faydalar sağlar. 

- Boyun tutulması, kas kasılması gibi hastalıklara da masaj yaparak uygulanır. Kasların rahatlamasını ya sinirlerin açılmasını sağlayarak vücudun rahatlamasına yardımcı olur. 

- Herhangi bir kırılma sonrası o bölgeye masaj yaparak sürülür. Günlerce alçıyla sarılı kalan bu bölgenin daha hızlı iyileşmesini destekler. 

Pinterest'te Paylaş
Yorumlar