En güçlü ve doğal antibiyotik: Udi Hindinin faydaları nelerdir? Udi Hindi yağı nasıl tüketilir?

Uzakdoğu Asya'dan gelen ve yüzyıllardır sağlık amaçlı tüketilen udi hindi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Güçlü bir mikrop atıcı özelliğe sahip olan udi hindi üst solunum yolları hastalıkları için bire bir fayda sağlar. Uzmanlar tarafından en güçlü antibiyotik olarak kabul edilir. Odunsu yapısı olan Udi Hindi genellikle toz halinde getirilerek bal ile kullanılır. Udi Hindinin faydaları nelerdir?

Hindistan ve Malaya adalarında sıklıkla rastlanan Udi Hindi ağacı aynı zamanda Asya ülkelerinin çoğunda da vardır. Yaz ve kış yaprak dökmeyen udi hindi ağacının bir diğer adı öd ağacıdır. Ülkemizde bu bitki az biliniyor. Ancak yüzyıllardır Udi Hindi diğer ülkelerde alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bir bitki olmuştur. Tüccarlar tarafından deniz yoluyla Arap ülkelerine getirilmiş burada Kust-i Bahri olarak adlandırılmış. Beyaz olan rengine yine udi hindi denilmiş. Güzellik ve koku ürünlerinde de kullanılan udi hindi, tatlı ve keskin bir kokusu vardır. Yapraklarından ayrılan bitkiler ağaçta çıkarılan özsuyuyla beraber güneşte kurutulur. Böylece kullanıma hazır hale gelir.

İbrahim SaraçoğluİLİŞKİLİ HABERİbrahim Saraçoğlu'ndan bağırsakları temizleyen tarçın kürü: Tarçının faydaları nelerdir?

KORONAVİRÜS SONRASI TALEP ARTTI!

NOT: Udi Hindi bitkisi çok güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan uzmanlar koronavirüsü hafif atlatmak için bu bitkiden faydalanılmasını tavsiye eder. 

  • Hem toz hem de yağ olarak kullanılır.
     
  • Mide bağırsaklardaki atık besinleri temizleyerek fonksiyonlarını artırır.
     
  • Enfeksiyonlu hastalıklara karşı güçlü bir antibakteriyel etki gösterir.
     
  • Toz hali bal ile karıştırılıp tüketildiğinde boğazlardaki iltihaplı mukusu temizler. Güçlü balgam söktürücüdür.
     
  • Akciğere virüslerin yerleşmesini önler.
     
  • Udi hindi yağı ağız içi yaralara fayda sağlar.
     
  • Mide asidini dengeler.
     

Virüse karşı mucize çay: Zeytin yaprağı çayının faydaları nedir? Zeytin yaprağı çayının yapımıİLİŞKİLİ HABERVirüse karşı mucize çay: Zeytin yaprağı çayının faydaları nedir? Zeytin yaprağı çayının yapımı

UDİ HİNDİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Solunum için mucize bir bitki olan udi hindi, virüs ve bakterilerden tahribata uğramış boğazı temizler. Daha sağlıklı bir nefes almaya yardımcı olur. Artan iltihabı tek seferde atar.
     
  2. Vücutta mikrop ve bakteri birikmesine izin vermez.
     
  3. Mide ve sindirim sorunlarını çözer. Özellikle reflünün şiddetini azaltır. 
     
  4. Vücuda gerekli enerjiyi verir. Sinir sistemin yenileyerek stres ve depresyon gibi ruhsal durumların yaşanmasını önler. 
     
  5. Güçlü bir ağrı kesici özelliği vardır. Bağışıklık sisteminin direncini artırır. 

udi hindi toz hale getirilerek kullanılır

udi hindi toz hale getirilerek kullanılır

UDİ HUNİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Boğazda yaşanan iltihaplanma için direk olarak bir kaşık ilaç gibi içilebilir.

Sürekli olarak kolit, reflü ve ülser yaşayan kişiler için yemekten sonra bir kaşık tüketmeleri önerilir.

Bunun dışında bir tatlı kaşığı udi hundi, bir çay kaşığı udi hundi yağı ve bir tatlı balı karıştırın. Bu karışım akciğerlerin temizlenmesi için fayda sağlar.

Ağız içi yaraları için ise bir su bardağı ılık suya, bir çay kaşığı udi hundi yağı ekleyin. Günde 3 kere gargara yapın.

udi hundi yağı güçlü bir anitbiyotiktir

udi hundi yağı güçlü bir anitbiyotiktir

UDİ HUNDİ YAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Temiz ve kuru 100 ml bir cam kavanozuna zeytin yağıyla doldurun. İçine iki çay kaşığı udi hundi tozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra güneşe koyun. En az iki hafta bu karışımı açmadan güneşte bekletin. 

udi hindi karanfll gibi kabul görünümlüdür

udi hindi karanfll gibi kabul görünümlüdür

UDİ HİNDİ BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

  1. Kullanımı daha kolay haline gelmesi için alternatif tıp uzmanları tarafından macun haline getirilir. Ayrıca yumuşak bir yapısı vardır. Tıpkı karanfil gibi çiğneyerek ağız içindeki kokuyu azaltmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra ağız içindeki enfeksiyonlu hücreleri azaltır. Diş eti hastalıklarının önüne geçer.
     
  2. Mikrop öldürücü özelliğinin yanı sıra anında bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Sıklıkla yaşanan baş ağrısı için toz hali bala karıştırılarak tüketilebilir. Sinirleri güçlendiren bu karışım baş ağrısını giderir.
     
  3. Boğaz kuruluğu ya da bademciklerde sıklıkla görülen iltihaplanmaya karşı udi hindi tozu zeytinyağıyla beraber karıştırılıp tüketilebilir. Boğazdaki tahribatı azaltan bu karışım balgamla da biriken virüs ve bakterileri atar.
     
  4. Bazı uzmanlar cilt hastalıklarında da udi hindi kullanımını şöyle tavsiye etmiş; Toz hali bal ile karıştırılıp kullanıldığında gergin ve daha canlı bir görünüm sağlar. Ayrıca egzaması olanlar içinde hindi yağı ve zeytin yağının karışımı tavsiye edilir.
Eumovate krem ne işe yarar? Eumovate krem nasıl kullanılır? Eumovate krem fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Eumovate krem ne işe yarar? Eumovate krem nasıl kullanılır? Eumovate krem fiyatı

BİR YORUM YAPIN 3

ademoğlu 2 yıl önce

peki madem bu kadar faydası olan bitkiyi neden toplattılar piyasadan. kime hizmet etmek için.

Toplam 1 beğeni

Hanne 1 yıl önce

Arifoğlunda satılıyor, belki de sahte sertifikasız ürünleri toplatmışlardır olamaz mı

Toplam 0 Beğeni

MİSAFİR 2 yıl önce

İlgiyle takip ediyoruz, çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Klordioksit ve Boraks'ın insan sağlığına etkisini, özellikle antibiyotiklerle başa çıkılamayan zararlı virüs ve bakterileri nasıl yok ettiklerini de araştırmanızı ve yayınlamanızı isteriz.

Toplam 4 beğeni