Virüse karşı mucize çay: Zeytin yaprağı çayının faydaları nedir? Zeytin yaprağı çayının yapımı

Yüzyıllardır zeytin hem verdiği meyve hem yağı hem de yaprakları bakımından alternatif tıpta kullanılan doğal ilaçlar arasında yer alır. Yapraklarında yüksek miktarda antibakteriyel taşıyan zeytin bu bakımdan bağışıklık sistemi için oldukça fayda sağlar. Ender Saraç'tan virüslere karşı etkili çay tarifini sizler için derledik. Peki Zeytin yaprağı çayının faydaları nedir? Zeytin yaprağı çayı yapma

Giritliler tarafından keşfedilen zeytin; yağından yaprağına kadar her şeyinde yüksek oranda fayda var. Akdeniz ikliminde yetişen zeytin ağaçlarında bulunan  zeytin yaprağı kurutulup genellikle bitkisel çay elde edilir. Binlerce yıl doğal sağlık ilacı olarak kullanılır. Antik Yunan zamanından beridir. Zeytin yaprağı barışı temsil eder. Genellikle zeytin yaprağı cilt sorunları için kullanılır. Ezilip krem haline getirilen yapraklara zeytin yağı da eklenip yaralara sürülerek yaranın mikrop kapması önlenir. Birçok hastalığa şifa sağladığından çok sık kullanılan besinler arasında yer alır. Saray sultanlarının güzellik sırlarından biri de zeytin yaprağıdır. Sultanların çoğu zeytin yapraklarını yıkandıkları suya eklerlermiş. Ayrıca yaprakları ezip maske benzeri uygulamalarla ciltlerinin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlarmış. Günümüzde ise zeytin yaprağının zayıflatmaya yardımcı olmasından dolayı sıklıkla tüketilir. 

zeytin yaprağı güçlü bir antioksidandır

zeytin yaprağı güçlü bir antioksidandır

ENDER SARAÇ'TAN VİRÜS KARŞITI ÇAY!

Kilis'te düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı tanıtımı günlerine katılan Doktor Ender Saraç, koronavirüs ve diğer gribal virüslere iyi gelebileceğini iddia ettiği çay tarifi verdi. Limon, zahter, sarımsak ve zeytin yaprağı gibi besinlerin içeriğine eklendiği çayın tam bir antibakteriyel ve antioksidan etkisi olduğunu vurguladı. Tansiyonu düşürerek virüslerle daha kolay savaşıldığını belirten Saraç, "Bu çay hem kan şekerini düşürecek, damarları açacak müthiş bir çay, insülin direncine birebirdir. Aromatik bitkileri demlediğimiz zaman muhakkak üzerini kapatıyoruz. Aromatik yağlar içerisinde kalsın diye, bu çay tansiyonu düşürür, kolesterol düşürür, damar açar, koronavirüse, hatta mantar ve diğer mikroorganizmaların üremisini yavaşlatır. İnsülin direncine iyi gelen, pandemi süresince aldığımız kiloları geri vermeye yardımcı olacak olan müthiş bir çay formülüdür. İçerisine direnci atırmak için bir parça limon koyuyoruz. Herkes evinde yapabilir" şeklinde konuştu. 

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYININ YAPIMI

Kurutulmuş zeytin yaprağı da diğer bitki çayları gibi yapımı oldukça basittir. Kaynamış bir su bardağının içine 5 yaprak kurutulmuş zeytin yaprağı ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. On dakika sonrasında süzerek tüketebilirsiniz. Uzmanların çoğu günde bir su bardağı tüketilmesinin daha faydalı olacağını vurguluyor. 

zeytin yaprağı çayı cilt hastalıklarında etkilidir

zeytin yaprağı çayı cilt hastalıklarında etkilidir

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI NEDİR?

- Vücudun kısa sürede toksinlerden ve virüslerden arınmasını sağlar. Kandaki iltihabı temizler. 

- Kortizol hormonunu azaltır. Böylece depresyon ve stres gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler. 

- Cilt hücrelerini hızla yeniler. Daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç köklerini besler. Özellikle dökülmesini önleyen etkili doğal yollardan biridir. 

- Eski yıllarda sıtma hastalığının tedavisinde kullanılmıştır. 

- Tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını dengeler. 

- Kötü kolesterolü düşürdüğünden kalp ve damar hastalıklarının oluşma olasılığını düşürür.

- Hem vücudun içinde bulunan hem de cilt yüzeyinde oluşan mantarlara fayda sağlar. Zeytin yaprağı çayı soğuduktan sonra mantar ya da egzama gibi yerlere dökülebilir. 

- Çok güçlü bir antioksidan olduğundan kanser hastalıklarını önler. Oluşmuş olan hücrelerin sayısını azaltır. 

ZDrave Krem ne işe yarar? ZDrave Krem kullanım kılavuzu ve fiyatı 2021

İLİŞKİLİ HABER

ZDrave Krem ne işe yarar? ZDrave Krem kullanım kılavuzu ve fiyatı 2021
Hamilelikte ikili tarama testi! Sağlıklı bebeklerde ense kalınlığı değerleri

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte ikili tarama testi! Sağlıklı bebeklerde ense kalınlığı değerleri

BİR YORUM YAPIN 0