Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı nerelerde nasıl kullanılır?

Bitkiler arasında en faydalı olan naneden elde edilen yağ da bir o kadar faydalıdır. Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan nane yağı aynı zamanda kozmetik ürünlerin de ham maddesidir. Üst solunum yolları hastalıkları birebir fayda sağlayan nane yağı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı nerelerde nasıl kullanılır?

Uçucu yağ olan nane yağı içerdiği mentha maddesi sayesinde güçlü bir antibakteriyel etki gösterir. Dünya genelinde ortama  30 türü olan nane keskin kokusuyla kilometrelerce uzakta bile kendini belli eder. Hemen hemen her alanda kullanılan nane yapraklarından elde edilen yağı ise son yıllarda daha sık kullanılıyor. artan enfeksiyonel hastalıklarla beraber kullanımı yaygınlaşan nane yağı bitkisinden daha fazla mentha maddesi içerir. Öz olarak akıtılan yağda ayrıca çok güçlü çözelti maddeleri de vardır. Eski zamanlarda savaşlara giderken tıbbi malzemeler arasında nane bitkisi de konulurmuş. Doktorlar yaralı gelen askerlere anında yaprakları esip içinden elde ettikleri yağı çıkartıp ağrı kesici olarak kullanırmış. Hemen hemen her yerde kolaylıkla yetişen nane neredeyse tüm dünya da bulunur. Ağustos ve Temmuz aylarında yeşermeye başlayan nane, bu yüzden sonbaharda hatta kışın başında kadar taze taze kullanılma fırsatı olur. 

Nane yağı nasıl yapılır? Nane yağı niçin kullanılır, nane yağı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERNane yağı nasıl yapılır? Nane yağı niçin kullanılır, nane yağı yapmanın püf noktaları

NANE YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Kas ve kemik ağrılarında etkili bir ağrı kesicidir.

- İçerdiği uçucu maddeler sayesinde sinüzit ve migren gibi şiddetli ağrıları kısa sürede azaltır.

- Ağız içi enfeksiyonları azaltır. Diş eti hastalıklarının yaşanmasını engeller. 

- Sinüs yollarını açarak virüs, bakteri ve toz birikmesini önler. 

- Hava yoluyla akciğerlere iner. Hem yüzeydeki hücrelerin fonksiyonlarını artırır hem de akciğerlere inen virüs ve bakterileri etkisizleştirir. 

- Sinir hücrelerini harekete geçirir. Beyne oksijen gitme oranını artırır. Bu sayede beyin fonksiyonlarını artırarak konsantre gücünü yükseltir. 

Nanenin faydaları nelerdir? Nane limon çayı ne işe yarar? Nane suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERNanenin faydaları nelerdir? Nane limon çayı ne işe yarar? Nane suyu içerseniz...

nane yağı özellikle solunum hastalıklarına fayda sağlar

nane yağı özellikle solunum hastalıklarına fayda sağlar

- Unutkanlık ve alzheimer gibi hastalıkların yaşanma riskini azaltır.

- Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar nedeniyle tıkanan burunları ve büyüyen burun bezlerine doğal ilaç sağlar. Bezleri küçültür ve tıkanmayı ortadan kaldırır.

- Akne ve sivilce gibi cilt kusurlarını hızla iyileştirir. Cilt yüzeyinde kurumaya yarar. Bu yüzden kuru ciltlilerin kullanmamasında faydalar.

- Saç derisindeki hücreleri yenileyerek dökülme ve kepek oluşumuna fayda sağlar.

Fesleğenin faydaları nelerdir? Fesleğen nerelerde kullanılır? Fesleğen çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERFesleğenin faydaları nelerdir? Fesleğen nerelerde kullanılır? Fesleğen çayı nasıl yapılır?

nane yağı güçlü bir ağrı kesicidir

nane yağı güçlü bir ağrı kesicidir

NANE YAĞI NERELERDE NASIL KULLANILIR?

- Dolgun dudaklara sahip olmak isteyen kişilerin dudak çevresine nane yağı sürerek doğal yolla bu güzel görünüme kavuşabilir. 

- Yarım bardak ılık suya iki damla nane yağı damlatıp ağız gargarası yapabilirsiniz. Bu gargara sayesinde ağızdaki atık besinler enfeksiyona dönüşmeden temizlenir.

- Bir büyük kasenin içine sıcak su doldurun içine de bir yemek kaşığı nane yağı ekleyin. Yarım saat kafanıza havlu örterek o buhara karşı durun. Bu uygulama gözeneklerin açılmasına ve temizlenmesine fayda sağlar.

- Ağrıyan baş ya da kemiklerin olduğu bölgeye nane yağı döküp ovuşturun. Üzerine sıcak havlu koyun. 

Bebeklere ne zaman kuymak verilir? Bebekler için kahvaltılık muhlama tarifi! Mısır unu maması

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere ne zaman kuymak verilir? Bebekler için kahvaltılık muhlama tarifi! Mısır unu maması

BİR YORUM YAPIN 3

zafer gülten 3 yıl önce

nefes açıyorda,bitkisel yağlar çok pahalı yalnız,o sorun var. minicik şişesi 25-40 tl.bide bazıları iyi yapmıyor,birkaç damla bitkisel yağ koyuyor,kalanına başka şey katıyor.

Toplam 6 beğeni

aaaa 2 yıl önce

maanki yada saraç.oğlumu tavsıye ederim ben aldım doğal onlar

Toplam 0 Beğeni

faruk 2 yıl önce

cok iyi

Toplam 0 Beğeni