Portakal çayının faydaları nelerdir? Portakal çayına tarçın ekleyip günde bir bardak içerseniz

Güçlü C vitamini kaynağı olan portakalın çayı da kendisi kadar fayda sağlar. Özellikle sindirim yollarını temizleyen portakal çayı, hızlı yağ yakar. Zayıflamak ya da formda kalmak isteyenler için idealdir. Bunun yanı sıra tarçın çubuğu eklenip içildiğinde boğaz enfeksiyonlarını giderir. Portakal çayının faydaları nelerdir? Portakal çayına tarçın ekleyip günde bir bardak içerseniz...

Asya kıtasının en çok tüketilen besinlerinden biri olan portakal dünyadaki en güçlü C ve D vitaminidir. Ülkemize Portekiz topraklarından Ümit Burnunun keşfi sırasında getirildi. İki çeşidi olan portakalın tadı ya ekşi ya da acıdır. Kabukları soyulup meyve olarak tüketilen portakal, kozmetik ve ilaç sanayilerinde en çok kullanılan besindir. İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra Kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındırır. Portakal vücuttaki serbest radikalli hücreleri atmada etkilidir. İçerdiği organik asitler hücrelerin hızla yenilenmesini destekler. Antioksidan etkisi sayesinde akciğerler ve karaciğerin hızla toksinlerden arınmasını sağlar. 

C vitamin deposu: Portakalın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak portakal suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERC vitamin deposu: Portakalın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak portakal suyu içerseniz...

portakal çayı güçlü bir toksin atıcıdır

portakal çayı güçlü bir toksin atıcıdır

PORTAKAL ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Yatmadan önce bir bardak içilen portakal çayı vücudun gün boyu aldığı zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. 

Gün boyu yaşanan yoğun iş temposunun yol açtığı stres ve depresyon için portakal çayı en ideal olanıdır. Sinir hücrelerini yatıştırarak stres hormonun seviyesini düşürür. 

Sıklıkla romatizmal rahatsızlıklarda görülen eklem ağrıları içinde doğal ilaçtır. 

Kansızlık çekenler ancak aynı zamanda çay severler için de faydalıdır. Portakal çayı hem demir emilimini artırır. Hem de kandaki iltihabı temizler.

Akciğer ve karaciğerin kendini yenilemesini sağlar. İşlevselliklerini artırır. Astım ve bronşite bağlı olan öksürüğü keser. 

Cilt hücrelerini yenileyerek uzun süreli yaşlanmayı yavaşlatır. Karaciğerde toksin birikmesini önlediğinden akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer. 

Enfeksiyona bağlı gelişen grip ve nezlenin neden olduğu komplikasyonları azaltır. Boğaz ve ağız içinde enfeksiyonlu hücre sayısını azaltır. 

Yüksek oranda lif içeren portakal sindirim sistemini yeniler. Bağırsakların çalışma fonksiyonunu hızlandırarak yağ birikmesini engeller. Zayıflamak isteyenler için idealdir. 

Doğal şeker içeren portakal çayını şeker hastalıkları da rahatlıkla tüketebilir. Kandaki şeker oranını dengeler.

Antioksidan oranı yüksek: Kan portakal nedir? Kan portakalın faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAntioksidan oranı yüksek: Kan portakal nedir? Kan portakalın faydaları nelerdir?

portakal çayına tarçın eklerseniz

portakal çayına tarçın eklerseniz

PORTAKAL ÇAYINA TARÇIN EKLEYİP GÜNDE BİR BARDAK İÇERSENİZ

Uzmanlar tarafından kış aylarında özellikle çok tüketilmesi tavsiye edilen portakalın çayı da alternatif sağlık yollarından biridir. Hazırlanan portakal çayına bir çubuk tarçın koyup her gün düzenli tüketildiğinde vücutta toksin ve virüs birikiminin önüne geçilmiş olur. Bunun yanı sıra antimiktobiyal etkisi olan tarçın ağız içindeki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Mide asidini dengeleyerek yemek borusuna çıkmayı önler. 

PORTAKAL ÇAYI VE ÇEŞİTLERİ

  • Bir tatlı kaşığı siyah bir tatlı kaşığı yeşil çay ile yapılan çayı bardağa boşalttıktan sonra içine taze dilimlenmiş portakal ekleyip içebilirsiniz.
     
  • Portakal kabuklarını kurutup ya da taze portakal kabukları rendelenip üzerine bir bardak su ekleyip kaynatın. 15 dakika sonra ocaktan alıp içine bir tarçın çubuğu ekleyip için. Bunun yanı sıra içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.
     
  • Siyah çayın daha faydalı olmasını istiyorsanız. Bir tatlı kaşığı siyah çay, bir çay kaşığı kuru nane, bir yemek kaşığı kuru portakal ekleyin. Kaynar 3 bardak suyu üzerine ilave edip 15 dakika tıpkı çayı ocakta demlenmesini bekler gibi bekleyin. Sonra içiniz. 

portakal besin değeri

portakal besin değeri

Arpa şehriye çorbası nasıl yapılır? Enfes arpa şehriye çorbası tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Arpa şehriye çorbası nasıl yapılır? Enfes arpa şehriye çorbası tarifi

BİR YORUM YAPIN 2

Fevzi Güldal 2 yıl önce

Faydalı bilgi çok teşekkür ediyorum.

Emre 2 yıl önce

Portakalda ki C vitamini yüksek sıcaklıkta etkisini kaybeder.