Kuyruk sokumu neden ağrır? Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelir?

Omurga ve kalça arasındaki kısım olan kuyruk sokumu çeşitli nedenlerden dolayı şiddetli ağrılar yaşamaya sebebiyet verir. Yaşam kalitesini düşüren kuyruk sokumu kişinin bir süre sonra hareketlerini olumsuz etkiler. Genellikle kadınlarda daha sık görülür. Peki Kuyruk sokumu neden ağrır? Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelir?

İnsan vücudunda sırtın orta kısmında bulunan 33 taneden oluşan omuriliğin en alt kısmına kuyruk sokumu denir. Bilim literatüründe koksiks denilen kuyruk sokumu, alt organların ve vücudun alt kısmında kalan kemiklerin üst kısımdakilerle birleşme noktasıdır. Bu yüzden bu kısım vücut sağlığı için büyük önem taşır. Vücut ağırlık kitlesinden fazla yük kaldırıldığında ciddi hasar alır. Bunun yanı sıra sürekli sert zeminde oturup ya da sıklıkla dar giyinmek kuyruk sokumu çevresinde bulunan kıl köklerinin sıkışıp kıl dönmesi denilen hastalığa neden olur.

Erkeklere oranla kadınlarda 5 kat daha fazla görülür. Bunun nedeni de ev işlerindeki hareketten kaynaklıdır. Ayrıca kemik yapısı kadınlarda daha hassastır. Sırtın aşağısı kalçanın üstü olan kısmın sürekli olarak ağrıması kuyruk sokumu ağrısının habercisidir. Tuvalete çıkarken kalçada ağrı oluşması, kemiklerin sürekli sızlaması ve otururken ya da uzanırken ağrı hissetme gibi belirtilerle kendini gösterir. Ağrı şiddetlenince mutlaka bir ortopedi uzmanına danışın.

Kıl dönmesi neden olur? Kıl dönmesi belirtileri nelerdir? Kıl dönmesinin doğal tedavisi var mı?İLİŞKİLİ HABERKıl dönmesi neden olur? Kıl dönmesi belirtileri nelerdir? Kıl dönmesinin doğal tedavisi var mı?

kuyruk sokumu ağrısı normal yaşam kalitesini düşürür

kuyruk sokumu ağrısı normal yaşam kalitesini düşürür

KUYRUK SOKUMU NEDEN AĞIRIR?

- Aşırı kiloluk kuyruk sokumuna baskı yapar. Bu da kemiğin yerinden oynamasına ya da sıkışmadan ötürü sızlamasına yola açar. 

- Aniden bir yere sırt üstü ya da yan düşmek kuyruk sokumu ağrısına neden olur. Genellikle bisiklet, sandalye, motosiklet gibi yerlerden düştükten sonra görülür.

- Kiloluğun yanı sıra aşırı zayıf olmakta kuyruk sokumundaki yağın azalmasına yol açar.

- Hamilelik sırasında sıklıkla görülür. 

- Doğuştan omurga ya da kemik hastalığı olanlarda 

- Uzun süre aynı pozisyonda oturmak 

- Yanlış oturma şeklinden kaynaklı omurga da hasar oluşması

- Dar giyinme sonucu kalçanın sıkışması ve kuyruk sokumuna baskı yapması

- Sinir sıkışması ve tümörler

kuyruk sokumu sırt ve kalça üstü arasında görülür

kuyruk sokumu sırt ve kalça üstü arasında görülür

Sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrılarını 10 dakikada bitiren karışımİLİŞKİLİ HABERSırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrılarını 10 dakikada bitiren karışım

KUYRUK SOKUMU AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Ağrı şiddetli ve hareketi engelliyorsa mutlaka müdahale etmeden bir doktora başvurun. Uzman doktorlar genellikle kas gevşetici ilaçlar ve fizik harekeleri önerir. Ancak kuyruk sokumu farklı hastalıklara bağlı gelişmişse bunun için tedavi çeşitlenir. Hafif şiddetli kuyruk sokumu ağrılarında ise yumuşak zemine oturun. Oturma pozisyonunuzu düzeltin. Ağrının artığı bölgeye hava durumuna göre sıcak ya da soğuk kompres yapın. Çünkü sıcak ve soğuk havanın da kemikler üzerinde olumsuz etkileri vardır. Sıcakta soğuk soğukta sıcak daha etkilidir. Bunun yanı sıra epsom tuzunu eklediğiniz suyla banyo yapın. Naneli, çay ağacı yaprağı ya da tropikal çözeltiye sahip bitkilerin krem ya da yağlarını nazikçe bölgeye sürün üzerine havlu koyun. 

BİR YORUM YAPIN 1

Muazzez 2 yıl önce

Çok beğendim bilgilendirdigin için teşekkür ederim