Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın!

Potasyum bakımından en zengin besinlerden biri olan muzun kabuklarından yapılan çay özellikle metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Ekstra şekere ihtiyaç duyulmadan tüketilen muz çayı ağız içinden bağırsaklara kadar olan enfeksiyonlu hücreleri temizler. Peki Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir?

Tropikal besinler arasında yer alan muz, Güneydoğu Asya ülkelerinde yetiştirilir. Kırmızı, yeşil ve sarı renklerde bulunur. Ülkemizde ise en fazla Anamur olanı yetiştirilir. Dünya genelinde en fazla tüketilen besinlerden biri olan muzun içine birçok protein, mineral, vitamin ve aminoasit barındırır. Özellikle potasyum bakımından zengin olan muz, vücudun hücresel işlevselliği için alması gereken en doğal takviyedir. Taze ve çiğ olarak tüketilen muzun içindeki liflerde hem kandaki kolesterolü düşürür hem de bağırsak florasını düzenler. Son yıllarda ise muz, çay şeklinde tüketilir. Akşamları yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir. Rahat bir uyku çekilmesini sağlayan muz çayı hem kabukları kurutularak yapılır. Hem de muz bir bütün olarak kaynatılır. Sonra süzülerek içilir. İçeriğine tarçın ekleyebilirsiniz.

Potasyum bakımından en zengin besin: Muzun faydaları nelerdir? Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!İLİŞKİLİ HABERPotasyum bakımından en zengin besin: Muzun faydaları nelerdir? Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!

muz çayı yüksek oranda potasyum içerir

muz çayı yüksek oranda potasyum içerir

MUZ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Muz kabukları kurutulur. Bir muzun kurutulmuş kabukları bir buçuk su bardağı eklenerek kaynatılır. Ortalama 15 dakika kaynatılan suya bir çay kaşığı tarçın eklenir. Daha sonra süzülerek içilir. Bunun yanı sıra taze hafif yeşil renkte olan bir adet muzu iyice yıkayın. üzerine iki bardak su ekleyip kaynatın. 15 dakika sonra ocaktan alın. kabuklarını soyup içine suya ekleyip ezin blendırdan geçirip bir beş dakika daha kaynatın. İçine bir çay kaşığı tarçın ekleyip tüketebilirsiniz. 

muz çayı sindirimi kolaylaştırır

muz çayı sindirimi kolaylaştırır

Kırmızı muzun faydaları nelerdir? Kırmızı muz nasıl yenir? Sarı muzdan farkı nedir?İLİŞKİLİ HABERKırmızı muzun faydaları nelerdir? Kırmızı muz nasıl yenir? Sarı muzdan farkı nedir?

MUZ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Muz çayı hücrelerin işlevselliğini artırdığından tümör oluşumunu önler. Antimutagenik ve sitoprotektif etkisi olan muz çayı, bu özelliği sayesinde kanser riskini azaltır. Çünkü bu iki madde güçlü bir kanser savardır. 
     
  • Dopamin ve serotonin hormonlarını artırdığından depresyon ve stres riskini azaltır. Uzmanlar özellikle muz çayının ergenlikten itibaren tüketilmesini önerir. 
     
  • Uyku sorunu yaşayanlar için de ideal bir doğal ilaçtır. İçerdiği magnezyum sayesinde beyindeki sinir hücrelerini yatıştırır. Hem uykuyu düzenler hem de beynin işlevselliğini artırarak ileri yaşlarda görülen ihtimali olan unutkanlığı önler. 
     
  • Potasyum sayesinde kan basıncını dengeler. Yüksek tansiyon ya da kalp ritim bozukluklarının yaşanmasının önüne geçer. 
     
  • Antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücudun virüslere karşı olan direncini artırır. 
     
  • Bağırsakların işlevselliğini artırarak kabız ve ishal gibi sindirim sorununun yaşanmasını önüne geçer. Ayrıca metabolizmayı düzenlediğinden kilo vermek isteyenler içinde idealdir. Uzun süre tok tutar. 
     
  • Kas ve kemik yoğunluğunu artırır. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan osteoporozu önler. 

muz besin değeri

muz besin değeri

En güzel elma dilim patates nasıl pişirilir? Tam kıvamında fırında elma dilim patates pişirme

İLİŞKİLİ HABER

En güzel elma dilim patates nasıl pişirilir? Tam kıvamında fırında elma dilim patates pişirme

BİR YORUM YAPIN 1

Vatandaş 1 yıl önce

Muz etilen gazı yada karpit ile sarartılıyor.O nedenle doğal olduğundan emin olmadığınız muz kabuklarını kaynatıp suyunu içmeyin.