Sol kolda uyuşma neden olur? Sol kolda uyuşma kalp krizi habercisi mi?

Hemen hemen herkesin ara sıra yaşadığı ağrılardan biri sol koldur. Kalbe yakın olan sol kolda meydana gelen bu ağrılar ise genellikle kalp hastalıklarına yorulur. Ağır bir yük sonrası ya da gün içindeki tempo ve beslenmeye bağlı da oluşabilen bu rahatsızlık hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Sol kolda uyuşma neden olur? Sol kolda uyuşma kalp krizi habercisi mi?

Tüm vücut sisteminde birbirine bağlantılı olan sinir sistemi bazen kasılmalar yaşanır bu da vücudun çeşitli bölgelerinde ağrılara zemin hazırlar. Bilim literatüründe sol kol uyuşmasının sinirlerin hasar alması veya boyun fıtığına bağlı bir rahatsızlık olarak geçmiştir. Sol kolan giden sinirlerin darbe alması ya da ağır yük kaldırması gibi sorunlar yaşadıktan sonra zedelenir. Bununla beraber kaslarda ve kemiklerde uyuşma meydana gelir. Omuz kısmının altından parmak uçlarına kadar yaşanan bu sorun yaşam kalitesini düşürür. Kasılmalarla beraber kendini gösteren ağrılar el hareketlerini kısıtlar. Genellikle kadınlarda görülen sol kol uyuşmasının nedenleri arasında sol elde sürekli olarak takılan evlilik yüzüğünün sinirlere yaptığı baskıdır. Ayrıca genellikle bir iç yapılınca sol kısma daha fazla ağırlık verilir. 

ağır bir iş sonrası genellikle ilk olarak sol kolda uyuşma görülür

ağır bir iş sonrası genellikle ilk olarak sol kolda uyuşma görülür

SOL KOL UYUŞMASINA NEDEN OLAN DURUMLAR NELERDİR?

- Sindirim sisteminde görülen bozukluk

- Sinir sisteminde oluşan hasarlı hastalıklar; migren ve romatizma 

- Vücut genelinde görülen özellikle C, D ve A vitamini eksikliklerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum eksikliği

- Trafik kazası gibi durumlarda sol tarafın ağır darbe alması

- Beyne giden damarlarda tıkanmalar

- Vücutta fazla enfeksiyon olması

- Depresyon ve stres gibi psikolojik rahatsızlıklar

- Sürekli olarak aynı pozisyonda uzanmak 

- Kandaki şeker oranındaki düzensizlik 

- Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ortamlarda bulunma 

sol kolda oluşan uyuşma sol elinin işlevselliğini olumsuz etkiler

sol kolda oluşan uyuşma sol elinin işlevselliğini olumsuz etkiler

SOL KOLDA UYUŞMA KALP KRİZİ HABERCİSİ Mİ?

Kaslarda yaşanan kasılmalar sonucu görülen sol kol uyuşması genellikle kalp krizi ile bağlantılıdır. Sol kolda uyuşmayı takip eden ensede ağrı, göğüs sıkışması, baç dönmesi ve mide bulantısı kalp krizi habercisi olabilir. Ancak sol kol uyuşması farklı durumlar sonucunda da görülebilir. Bu yüzden öncesindeki durumlar kontrol edilmeli. Devamlı eden sol kol uyuşmasında mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. 

sinir sisteminde oluşan bir hasar sol kolda uyuşmaya neden olabilir

sinir sisteminde oluşan bir hasar sol kolda uyuşmaya neden olabilir

SOL KOL UYUŞMASI NASIL GEÇER?

Sinir ve kaslara bağlı görülen bu rahatsızlık bir süre sonra diğer hareket merkezlerini de olumsuz etkiler. Uzun süreli devam etmiyorsa evde bazı yöntemlerle bu durum tedavi edilebilir. Ancak sık sık görülen bir durum ise fazla müdahale etmeden uzmana görülmekte fayda var. Sıcak ya da soğuk havlu uygulanması. Nane ya da çay ağacı gibi ferahlatıcı besinlerin içerdiği yağ veya kremler bölgeye masaj yapılarak sürülebilir. Bunun yanı sıra kas gevşetici krem ya da ilaçta olabilir. Uyuşmanın olduğu bölgenin üzerinde uzanmayın. 

Nanenin faydaları nelerdir? Nane limon çayı ne işe yarar? Nane suyu içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Nanenin faydaları nelerdir? Nane limon çayı ne işe yarar? Nane suyu içerseniz...

BİR YORUM YAPIN 0