Sahurda yenilen iki dilim ananasın muhteşem faydaları!

Sağlıklı bir sahur sofrasında bulunması gereken besinlerden biri ananastır. Çünkü ananas hem yüksek miktarda lif hem de sıvı içeren bir besindir. Ertesi gün geçirilen uzun süreli oruçta yaşanma ihtimali olan hastalıkların riskini azaltır. Sahurda yenilen iki dilim ananasın muhteşem faydaları...

Kısa günlere denk gelen Ramazan'da tüketilebilen besin çeşitliliği de çok olur. Bunlardan biri de ananastır. Güzel kokusu ve etli yapısıyla ağızları sulandıran ananas, en fazla tercih edilen tropikal besindir. İçeriğinde yüksek oranda A vitamini ve Kalsiyum barındırır. Ayrıca lif bakımından zengin olduğundan sindirimi kolaylaştırır. Eski çağlarda keşfedilen ananas, özellikle ruhsal hastalıklara iyi geldiği için tüketimi tavsiye edilmiştir. Suyu çıkartıldığı gibi reçel kıvamında da tüketilir. Tüm bunların yanı sıra Ramazan ayında en önemli öğün olan sahurda uzmanlar özellikle 2 dilim tüketilmesi gerektiğini tavsiye eder. 

Ananas ve ananas suyunun faydaları nelerdir? Düzenli bir bardak ananas suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERAnanas ve ananas suyunun faydaları nelerdir? Düzenli bir bardak ananas suyu içerseniz...

ananas sıvı oranı yüksek besindir

ananas sıvı oranı yüksek besindir

SAHURDA YENİLEN ANANASIN MUHTEŞEM FAYDALARI

  • Pandemi sürecinde uzmanlar en çok bağışıklığın güçlenmesi gerektiğini belirtir. Ramazan ayında da devam eden koronavirüse karşı uzmanlar koruyucu olan besinlerin sahurda tüketilmesi gerektiğinin altını çizer. Bu besinlerden biri de ananastır. C vitamini bakımından zengin olan ananastan sahurda sadece iki dilim tüketmek ertesi gün vücudun virüslere karşı daha dirençli olmasını destekler. 
     
  • Ayrıca açlık ve susuzluğa bağlı oluşan ağız kokusu probleminin önüne geçer. Özellikle mide asidine karıştığından ağza gelen nefesin kötü kokmasının engeller. Bunun yanı sıra ağız içindeki enfeksiyonu azaltır. Dil üzerinde besin atıklarının neden olduğu kokuyu önler.

Ananas kabuğunun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAnanas kabuğunun faydaları nelerdir?

ananas içeriğinde doğal şeker barındırır

ananas içeriğinde doğal şeker barındırır

  • Vücudun kan basıncını dengeleyerek ertesi gün için yaşanma ihtimali olan yüksek tansiyonun riskini azaltır. Kan akışını düzenler.
     
  • Ramazan da sindirim sorunu yaşamak istemeyenlerin mutlaka sahurda ikili dilim ananas tüketilmesi tavsiye edilir. 
     
  • İçerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırarak Ramazan da bile kolayca kilo vermeyi destekler. Olan kiloyu korur. Yağ yakımını hızlandırarak vücuda sağlıklı besinlerin emilimini destekler. 

BİR YORUM YAPIN 21

asfasf 1 ay önce

ananas mideyi yakar da, ejder meyvesi yeyip ve pepine suyu içmek daha faydalı. Ananas nedir kardeşim. Her köşe başı ekmek gibi satılan bir şey mi bu? Ucuz bir ürün mü? Mükemmel tavsiye.

Ahmet Dilek 1 ay önce

ananas, bah hele hele hele, vay yavrum vay, he gülüm he, ha ha ha .....

Erkan 1 ay önce

Genelde ananas mango olmadan sahur yapmıyorum..

Toplam 1 beğeni

ÖMER HAYYAM 1 ay önce

Milletin her derdi bitti bi ananas kaldı.

Dortmund 1 yıl önce

Ananas diz agrisina cok iyi

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun