Binbir derde deva! Zeytin yaprağı çayı hem zayıflatıyor hem de koronaya karşı koruyor...

Üç devlet hastanesi ile üç üniversitenin yaptığı çalışmada zeytin yaprağı çayının koronavirüse karşı olumlu etkisinin olduğu görüldü.

Covid-19 hastalığına karşı kalkan vazifesi göre zeytin yaprağı çayı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği ortaya çıktı. Laboratuvar ortamında bunu test eden ekip, vücudun savunma sisteminin bazı hücrelerini aktive ettiği ve kuvvetini artırdığını tespit etti.

Dal gibi zayıflatan zeytin yaprağı çayı nedir, faydaları neler? Zeytin yaprağı tozu...İLİŞKİLİ HABERDal gibi zayıflatan zeytin yaprağı çayı nedir, faydaları neler? Zeytin yaprağı tozu...

Yaptıkları çalışmadan başarılı sonuç aldıklarını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Kısmi de olsa zeytin yaprağı çayının vücutta bir fark oluşturduğunu gördük. İlk sonuçlar bizim için bir umut ışığı oldu. Zeytin yaprağı çayının usulüyle yapıldığında kısmen de olsa koronavirüsün hem tedavisi hem önlenmesinde koruyucu etkisi olacağı gördük. Laboratuvar çalışmalarında bu çayın savunma sistemi hücrelerindeki etkisine bakıldı. Lökositlerin makrofaj aktivitesini (bağışıklık sistemi üzerinde etki) kısmen de olsa etkilediğini ve gücünü artırdığını gördük. İlk çalışma ayrı ikinci çalışma ise ayrı yayın şeklinde olacaktır” dedi.

Demlenme şeklinden de bahseden Prof. Dr. Akkoyunlu, “1 fincan kaynar suya 1 tatlı kaşığı kadar öğütülmüş zeytin yaprağını atıyorsunuz. 10 dakika demlendikten sonra tüketiyorsunuz. Sabah 1, akşam 1 fincan şeklinde günde 2 kez tüketilebilir. İnsanlar her gün sıcak içecek tüketiyor. Akşamları siyah çay tüketiliyor. Bunun yerine özellikle şu dönemde zeytin yaprağı çayını tüketebilirsiniz” tavsiyesini verdi.

Kanser tedavisi gören şarkıcı Şimal'den destek mesajlarına teşekkür paylaşımı

İLİŞKİLİ HABER

Kanser tedavisi gören şarkıcı Şimal'den destek mesajlarına teşekkür paylaşımı
Seda Bakan hem otantik hem şık olan elbisesinin sadece kemerine 4050 TL ödedi!

İLİŞKİLİ HABER

Seda Bakan hem otantik hem şık olan elbisesinin sadece kemerine 4050 TL ödedi!
Oscar 2021 kazananları belli oldu! İşte Oscar 2021 kazananlar tam liste

İLİŞKİLİ HABER

Oscar 2021 kazananları belli oldu! İşte Oscar 2021 kazananlar tam liste

BİR YORUM YAPIN 5

Umut 2 yıl önce

Yorumlar her zamanki gibi Cahilce. Her derdin devası doğada mevcuttur. Allah Dermansız dert vermez. Ama insanlar Doğaya inanmaz Allah'a inanmaz bilime inanmaz ama Ahkam kesmeye gelince Ondan çok bilen yoktur. İlaca Zehir der. Yaprağa toprağa bitkiye burun kivirir. Doktora inanmaz Aşıya inanmaz Aktara inanmaz bir Garip yaratık olmuş insanlar Yazık.

Öztürk 2 yıl önce

Zeytin ağaçlarına bir kaç kez ilaçlama yapılıyor. yapraklar bu ilaçlamadan ne şekilde arındırılıyor acaba

karagöz 2 yıl önce

bol keseden atıyorsunuz...doğada her zaman şifa vardır...fakat abartmamak lazım...daha covit-19 u tanımadan...şifasını bulmuşsunuz...atmayın...

Toplam 1 beğeni

Fath 2 yıl önce

Marankinin zeytin yaprağı yavşan otu ısırgan otu karismi ektrasi var onu alın için

Hasan 2 yıl önce

Açıdan umudumuzu yitirdik umudumuz zeytin yaprağına kaldı