Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalık neden olur? Kene ısırması belirtileri nelerdir?

Özellikle havaların ısınmasıyla ortaya çıkan hastalıklardan biri de kırım kongo kanamalı hastalıktır. Kenelerin ısırmasıyla insan kanına bulaşan ve bağışıklığın zayıflamasına neden olan virüs sonucu yaşanır. Yüksek ateş ve vücut titremesi gibi belirtilerle görülür. Peki Kırım Kongo Kanamalı hastalık neden olur? Kene ısırması belirtileri nelerdir?

Kene ısırmaları yüzyıllardır insanoğlunun yaşadığı bir sağlık sorunudur. Ancak ilk kez 12. yüzyılda Tacikistan da artan hastalık sonrası araştırmalar artırılmış ve hastalık olarak bilim insanları tanımlamıştır. Böcek türlerinden biri olan kene ısırması sonucu insan kanına Nairovirüs bulaşır. Bulaşan virüs vücut içinde çeşitli yerlerde kanamalara yol açar. bu da kılcal damar şeklinde şişme ve morluklarla kendini gösterir. Ülkemizde bu hastalığın ilk tanısı kesin olarak 2003 yılında konuldu. Keneler tarafından bulaşan virüs ilkbahar aylarında görülür. Ancak yaz aylarında ise bu hastalığın görülme sıklığı artar. Büyükbaş hayvanlarda yaşayan keneler çimenlere oradan da insanlara da geçer. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'da rastlanır. Kene en fazla 3 güne kadar insanda tutunabilir. Enjekte olan insanda ise ortalama 5 gün içinde belirtiler kendini gösterir. 13 güne kadar bu durum artar. 

Kaşıntı neden olur? Kaşıntı hangi hastalıkların habercisidir? Kaşıntıya iyi gelen doğal yollar!İLİŞKİLİ HABERKaşıntı neden olur? Kaşıntı hangi hastalıkların habercisidir? Kaşıntıya iyi gelen doğal yollar!

KENE ISIRMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Vücutta ısırık izleri oluşur. 

İdrar tükürük te ise kan sızıntılarına rastlanır. 

Yüksek ateşle beraber vücut titremesinde artış.

Bilinçte zayıflık akabinde konsantre eksikliği

Mide bulantısı ve iştah kaybı

Gözlerin beyaz kısımlarında kırmızılaşma

Cilt yüzeyinde kaşıntıdan ötürü dökülme 

Karaciğer de büyüme akciğerlerde hasar meydana gelmesi

Hangi böcek ısırığı nasıl olur? Böcek ısırmaları belirtileri! Sivrisinek ısırığına doğal yöntemİLİŞKİLİ HABERHangi böcek ısırığı nasıl olur? Böcek ısırmaları belirtileri! Sivrisinek ısırığına doğal yöntem

kene ısırması

kene ısırması

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞLİ HASTALIĞIN TEDAVİSİ NASILDIR?

12 gün boyunca vücutta aktif bir şekilde devam eden virüs sırasında bağışıklık antikor üretir. Ancak bu süre zarfında vücut oldukça büyük bir hasar alır. Tedavi genellikle trombosit ve taze donmuş plazma tranfüzyonları yapılır. Ağrı kesicinin yanı sıra antiviral ilaçlarda verilerek vücut direnci artırılır. Ağız yoluyla yapılan tedavi de ölüm oranları son yıllarda oldukça düştü. 

Bebekle kamp yapılır mı? Bebekli kampta yanımıza neler almalıyız?

İLİŞKİLİ HABER

Bebekle kamp yapılır mı? Bebekli kampta yanımıza neler almalıyız?

BİR YORUM YAPIN 0