Göz sağlığında yapılan hatalar nelerdir? Yaz aylarında gözlere dikkat!

Koronavirüsün etkileri altında girdiğimiz ikinci yaz mevsimde uzmanlar göz sağlığı konusunda uyardı. Uzun zamandır virüs nedeniyle yaşanan tam kapanmadan kaynaklı kapalı ortamdan çıkıp havanın olduğu yerlere temas edilecek. Bu süreçte özellikle güneşin göz üzerindeki etkileri konusunda açıklamalarda bulundu. Peki göz sağlığında yapılan hatalar nelerdir? Yaz aylarında gözlere dikkat!

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünya genelinde çok ciddi sayılarda insanın ölümüne neden olan koronavirüs akabinde farklı hastalıklarında yaşanmasına zemin hazırladı. Bunlardan biri ise göz sağlığıdır. Son olarak kış aylarında pik yapan vaka sayıları nedeniyle yeniden evlere kapanma yaşandı. Bu süreçte de kapalı ortamlarda uzun süre kalan gözlerde yorgunluk kızarıklık gibi şikayetler yaşandı. Ancak yaz aylarıyla beraber azalan vaka sayılarıyla dışarıyla temas arttı. Göz hastalıklarının yaşanmaması için uzmanlar uyarıda bulundu. Güneş ışınlarının artmasıyla korneada da sorunlar artar. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi yaşanan sorunları Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a anlattı. 

GÖZ SAĞLIĞINDA YAPILAN HATALAR NELERDİR?

- Güneşe doğrudan bakmak göz yapısında ciddi hasarlara neden olabilir. Gözün en ön kısmındaki saydam tabaka zayıflar. Bu da katarak yaşanmasına zemin hazırlar. Öte yandan kısa süreli, de olsa göz damarlarının aldığı hasar nedeniyle geçici görme kayıpları yaşanır. 

- Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dolaşmak sadece cilt yapısını değil aynı zamanda göz sağlığını da olumsuz etkiler. Bu yüzden uzmanlar bu saatler arasında dışarı çıkıldığında mutlaka kaliteli bir güneş gözlüğü takılması gerektiğinin altına çiziyor.

- Kullanılan gözlüklerin UV koruması tam olmalıdır. Güneş gözlüğü seçerken ya da normal kullanılan gözlükler seçerken camların mutlaka güneş kırması lazım.

güneş ışınları göz sağlığını olumsuz etkiler

güneş ışınları göz sağlığını olumsuz etkiler

- Yaz aylarında arta havuz ve denize girme durumlarında ise lens kullananların korunma durumlarını artırmaları gerekir. En çok mikrop kapma durumu olan lensleri mutlaka çıkararak girilmeli ya da sık sık temizlenmeli.

- Yaz aylarında artan sıcaklık buharlaşmaya neden olur. Buharlaşmada göz içindeki kuruluğu artırır. Bu da artıkça göz içinde kaşınma ve batma yaşanır. 

Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Vücudun enerjisini yükseltiyor...

İLİŞKİLİ HABER

Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Vücudun enerjisini yükseltiyor...

BİR YORUM YAPIN 0