Demiri yükseltiyor! Üzüm suyunun faydaları nelerdir? Üzüm suyu nasıl yapılır?

Potasyum, lif ve antioksidan bakımından zengin olan üzüm suyu çıkarılınca içeriğindeki demir oranı yükselir. Bu da özellikle demir eksikliği ya da kansızlık gibi yaygın olan hastalıklar için doğal takviye sağlar. Bunun yanı sıra sinir sistemini güçlendiren üzüm suyu unutkanlık, depresyon ve stres gibi hastalıkları önler. Üzüm suyunun faydaları nelerdir? Üzüm suyu nasıl yapılır?

Yüzyıllardır sağlık açısından en çok tüketilen besinlerden biri olan üzüm, çeşitli renklerde bulunur. Yeşil, sarı ve kırmızı renklerde bulunan üzümün de faydaları rengine göre değişiyor. Diğer renklere oranla kırmızı olan üzüm de antioksidan maddeler oldukça fazladır. İçeriğinde yüksek oranda demir ve K vitamini barındırdığından vücudun ihtiyacı olan eksikliği hızla takviye eder. Üzüm suyu Anadolu topraklarında bir gelenektir. Mutfaklardan eksilmeyen üzün suyu, yemekle beraber tüketilen nadir bir meyve suyudur. Lutein ve zeokanthin maddeleri barındıran üzüm suyu vücudun fonksiyonel çalışmasını aksatmadan devam etmesinde yardımcı olur. Sonbahar aylarında toplanan ve suyu çıkartılan üzüm çeşitli şekillerde tüketilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu da üzüm suyundan pestil yapılır. 

Üzümün faydaları nelerdir? Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?İLİŞKİLİ HABERÜzümün faydaları nelerdir? Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?

üzüm suyu güçlü bir antioksidandır

üzüm suyu güçlü bir antioksidandır

ÜZÜM SUYUNUN İÇİNE LİMON SIKIP İÇERSENİZ...

Demir bakımından güçlü olan bir besinin vücutta daha etkin olması için C vitaminiyle beraber tüketilmesi tavsiye edilir. C vitamini bakımından güçlü olan besinlerin başında ise limon gelir. Her sabah aç karna bir çay bardağı kadar üzüm suyunun içine bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyip tüketin. Bu bağırsakların demiri emilimine yardımcı olur. Demirin vücutta kaybolmadan kana karışmasını sağlar. Bunun yanı sıra vücutta serbest radikalli hücrelerin dolaşmasını engeller. 

Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? İki tane üzüm çekirdeği yutarsanız...İLİŞKİLİ HABERÜzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? İki tane üzüm çekirdeği yutarsanız...

düzenli içilen limon suyu bağırsakları yeniler

düzenli içilen limon suyu bağırsakları yeniler

ÜZÜM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sabah tüketilen üzüm suyu, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Özellikle diyet yapmak isteyenler için ideal bir besindir. Uzun süre tok tutmayı sağlar. 
     
  • A ve B vitaminleri bakımından zengin olan üzüm suyu, vücutta fazla olan bakteri ve virüsleri atarak enerjisini yükseltir. Gün boyu daha dinç olmayı sağlar. Stres ve depresyon gibi ruhsal hastalıkların önüne geçer. 
     
  • Yapılan araştırmalarda üzüm suyunun içerdiği antioksidan maddelerin hücre yapısını koruduğundan kanserin oluşumunu engellediği ortaya çıkarıldı. Özellikle kolon ve meme kanserlerinin önüne geçen üzüm suyu, deformasyonu en aza indirir.
     
  • En yaygın göz hastalığı olan katarağın oluşmaması için de uzmanların önerdiği besin üzüm suyudur. Görme durumunu artıran üzüm suyu, göz içindeki sıvı oranını dengeler.
     
  • Kötü kolesterolü düşürür vücuda doğal şeker aktarır. Tansiyon gibi riskli hastalıklara zemin hazırlayan olumsuz durumları ortadan kaldırır. 
Okul öncesinde masalın önemi! Masal ve hikayenin çocuk gelişimine faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Okul öncesinde masalın önemi! Masal ve hikayenin çocuk gelişimine faydaları

BİR YORUM YAPIN 1

Veysel 2 yıl önce

Benim canım ailem