Korkutan araştırmalar! Marketlerde satılıyor ve en çok kadınları tehdit ediyor

Yapılan araştırmalarda meme kanseri riskini tetikleyen etkenlerden biri de deodorant ürünleri olduğu ortaya atıldı. Yıllardır bilim insanları bu konu da ayrım yaşamaktadır ancak araştırmalar bu riskin yüksek olduğu yönünde.

Deodorant yapımında kullanılan alüminyum maddesi ter gözeneklerini kapatarak aşırı terlemeyi önler. Ancak bu maddenin aynı zamanda kadınlık hormonlarını taklit edip etmediği araştırılıyordu. Yıllardır bilim dünyası bu konu da ikiye ayrılmıştı. Son yapılan araştırmada ise meme kanseri risklerinden biri de deodorantlar olarak kabul edildi.

deodorant meme kanserine neden olur mu

deodorant meme kanserine neden olur mu

Bunun nedeni de alüminyum maddesinin vücuttaki tuz oranlarını etkilediği tespit edildi. Bu da doğrudan kadınlık hormonlarının olumsuz etkiliyor.  Oxford Üniversitesi ile kan hastalıklarını ve kanseri inceleyen İsviçreli kuruluş Grangettes Hematoloji ve Onkoloji Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar korkunç bir tablonun ortaya çıkmasına vesile oldu.

meme kanseri

meme kanseri

Özellikle merdiven altı üretilen ve sırf koku cazibesi için seçilen bazı deodorantların ter gözeneklerindeki hücreleri deforme öğrenildi. Devam eden araştırmada alüminyuma maruz kalan hücrelerin kötü huylu olduğu tespit edildi. 

Milyoner'e damga vurdu: Hangisi "kötü gereçle iyi şey yapılamaz" anlamına gelen bir atasözüdür?

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'e damga vurdu: Hangisi "kötü gereçle iyi şey yapılamaz" anlamına gelen bir atasözüdür?

BİR YORUM YAPIN 0