Öksürük anında nasıl kesilir? Evde öksürük için ne yapmalı?

Çeşitli hastalıkların belirtileri arasında yer alan öksürük yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkların başında gelir. Kuru ya da balgamlı olan öksürük nefes problemlerini beraberinde getirir. Bazı hastalarda gece uyku da bile aninden başlayabilir. Evde doğal yollarla bu sağlık sorununu giderebilirsiniz. Öksürük anında nasıl kesilir? Evde öksürük için ne yapmalı?

Öksürük, savunma mekanizmasında görülen çeşitli sağlık sorunlarından dolayı refleks olarak vücudun harekete geçirdiği semptomların başında gelir. Özellikle boğaz enfeksiyonları sırasında yaşanır. Sürekliliği devam ettikçe boğazlarda şişme meydana gelir. Boğazlardaki mukozlarda azalan ne ya da tam tersi artan nem öksürüğün şiddetini değiştirir. Erken tedavi edilmediğinde uzun süre devam eden rahatsızlıklardan biri haline gelir. Bu da kalıcı hale geldiğinde tedavi edilmesi neredeyse zorlaşır. Semptomatik olarak vücudun alışkanlık haline getirdiği reflexlerden biri olur. Öksürük yaşa ve cinsiyet ayır eden bir rahatsızlık değildir. Ancak sigara tüketen kişilerde daha sık görülür. Akciğer hasarından dolayı görünür.

Öksürük neden olur? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe neden olan hastalıklar nelerdir?İLİŞKİLİ HABERÖksürük neden olur? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe neden olan hastalıklar nelerdir?

öksürük anında kesmek için bol bol su içiniz

öksürük anında kesmek için bol bol su içiniz

ÖSKÜRÜN ANINDA NASIL KESİLİR?

  • Düzenli su tüketimi boğazlardaki mukozların nem oranını dengeler. Ancak su tüketirken oturmakta fayda var. Ayakta tüketildiğinde soluk borusunda çarpıttığı an yeniden boğazların tahrişine neden olabilir. 
     
  • Limonlu ılık su boğazdaki enfeksiyon oranını düşürerek boğazın daha rahat olmasını sağlar. Ayrıca limonlu su kaynarken solunan hava da boğaz yollarını rahatlatır. Öksürüğün devamlılığının nedeni bölgenin tahriş olmasıyla alakalıdır. Tahribatı azaltmak için antibakteriyel bakımından güçlü limon etkilidir.
     
  • Sadece bir şeyler tüketerek değil aynı zamanda boğaz bölgesine sürülen at kestanesi kremi ya da nane çay ağacı yağı karışımı da boğaz bölgesindeki ter bezlerini hareketlendirerek gözeneklerin açıklamasını sağlar. Bu da öksürüğün azalmasını sağlar. Boğazı yumuşatır.

Öksürüğü anında kesiyor: Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balının zararı var mı?İLİŞKİLİ HABERÖksürüğü anında kesiyor: Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balının zararı var mı?

EVDE ÖKSÜRÜK İÇİN NE YAPILMALI?

Sık sık öksürük sorunu yaşayan bir kişinin evinde mutlaka kestane balı bulunmasında fayda var. Ancak kestane alerjisi olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Kestane balı kuru öksürüğü özellikle anında kesiyor. Kaynamış bir su bardağı suyun içine bir yemek kaşığı kestane balı ekleyip karıştırınız. Dilerseniz içerisine çay kaşığının ucuyla biraz karabiberde ekleyip karıştırın. Karışımı 5 dakika beklettikten sonra yudum yudum içiniz. 

evde öksürüğü bitiren doğal karışım

evde öksürüğü bitiren doğal karışım

BİR YORUM YAPIN 1

Aksel 2 yıl önce

Çok iyi