Osman Müftüoğlu'dan şoke eden açıklama: Favipiravir’i boşuna yuttuk

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yapılan yeni bir araştırmanın 'Favipiravir’i boşuna yuttuğumuzu' gösterdiğini belirterek, "Görünen o ki Sağlık Bakanlığı ve Kovid-19 Bilim Kurulu’muz daha fazla beklemeden, bu ilacın kullanımıyla ilgili net bir karara süratle varmak zorunda" dedi.

Geçtiğimiz hafta Kanada merkezli biyofarmasötik şirketi Appili Therapeutics şirketinin gerçekleştirdiği PRESECO çalışmasında, 'Favipirivar' adlı ilacın korona tedavisinde kullanılmasının gereksiz olduğu ortaya çıkınca bir çok uzman isim peşpeşe açıklamalarda bulunmaya başladı. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yapılan yeni bir araştırmanın 'Favipiravir’i boşuna yuttuğumuzu' gösterdiğini belirterek, "Görünen o ki Sağlık Bakanlığı ve Kovid-19 Bilim Kurulu’muz daha fazla beklemeden, bu ilacın kullanımıyla ilgili net bir karara süratle varmak zorunda" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun ilaç hakkında en kısa zamanda net bir karara varması gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Favipiravir, salgının başından bu yana COVID-19 hastalarına hatta hastalık belirtisi göstermeseler bile PCR testi pozitif çıkanlara önerilen antiviral bir ilaç.

Aslında daha en başta bile etkinliği konusunda hepimizin -herkesin-ciddi kuşkuları vardı. Ama biraz da “Elde başka çare yok” diye düşünülerek “Belki biraz faydası olur” umuduyla öneriliyordu.

Ne var ki yeni bir çalışma-FAZ 3 PRESECO çalışması- Favipiravir’in etkinliğinin neredeyse 0 noktasında olduğunu net ve açık olarak gösterdi. Bizde de Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi hocalarımızdan bazıları (mesela Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz) bu yeni araştırmanın sonuçlarına dayanarak, “Favipiravir’in bundan sonraki kullanımı konusunda” tereddütlerini açıkladılar. Görünen o ki Sağlık Bakanlığı ve COVID-19 Bilim Kurulu’muz daha fazla beklemeden, bu ilacın kullanımıyla ilgili net bir karara süratle varmak zorunda."

Necla Nazır 'dolandırıldım' demişti! Mahkemenin verdiği kararı şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Necla Nazır 'dolandırıldım' demişti! Mahkemenin verdiği kararı şaşırttı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

sabri 2 yıl önce

valla bilmiyomda covid19 geçirdiğimde bir hafta koku duygusundan tamamen mahrumdum. favipiraviri aldığımın ikinci günü koku almaya başladım. iki hafta sonrada tam koku almaya başladım

Toplam 1 beğeni

harun 2 yıl önce

8 akşam 8 sabah kullan diye verilen ilacın koronaya etkisi sıfırmış peki yan etkileri nelermiş...

İsimsiz 2 yıl önce

EEE bu ilacın yan etkisi yok mu? Kaç kişi bu yan etki sebebiyle öldü? Kaç kişi bu ilaç sebebiyle böbrek ve karaciğer sorunu yaşıyor? PARDON deyip geçilecek mi? Hani her türlü araştırmaları yaptık bu ilaç koronaya iyi geliyor demişlerdi? Kelle paşa çorbasına gülenler nerde? Bu ilaçları alanlar daha kötüleşip hastanelik oluyorlar dedik mi dedik. Niye duyan olmadı???

hasan abii 2 yıl önce

bence doğru değil bu ilacı yuttuktan sonra ateşim ve terlemem durdu normale döndüm

Toplam 1 beğeni

gök 2 yıl önce

İnşaallah hapı yutmamışızdır.

Yorumların Tümünü Okuyun