Yumurta haşlamada büyük hata! Gizli tehlikeyi uzmanlar açıkladı

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan haşlanmış yumurtanın birçok faydası bulunmaktadır. Yumurta haşlarken yapılan bir hata ise yumurtanın hem besin değerini yok ediyor hem de haşlama sırasında çatlamasına yol açıyor. İşte uzmanların yaptığı açıklamaya göre o hatalar:

Yüksek besin değeri sayesinde oldukça faydalı bir besin olan yumurta özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezdir. Yumurtayı kimileri haşlama kimileri ise omlet şeklinde tüketmeyi sever. Elbette her iki pişirme yöntemi de doğru ve faydalıdır. Bununla birlikte uzmanlar özellikle günde 2 adet haşlanmış yumurta yemenin sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çiziyor.

Yumurta birçok kişi için sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Haşlanmış yumurta özellikle kilo vermek isteyen kişiler tarafından oldukça fazla tercih edilen bir üründür. Protein diyeti yapan kişiler haşlanmış yumurtayı diyet programlarında çok fazla kullanır. Neredeyse bir et kadar protein barındıran haşlanmış yumurta birçok kişi tarafından hem ete göre daha ucuz olması hem de besin değerleri açısından zengin olmasından dolayı oldukça fazla tüketilen ve tüketilmesi faydalı olan besinlerin başında gelir haşlanmış yumurta neye iyi gelir haşlanmış yumurta her haliyle faydalı olan yiyeceklerin başında gelmektedir. Haşlanmış yumurtanın faydaları ise diğer türlü yumurta tüketimine göre oldukça fazladır.

YUMURTAYI YIKAMADAN HAŞLAMAYIN!

YUMURTAYI YIKAMADAN HAŞLAMAYIN!

YUMURTAYI YIKAMADAN HAŞLAMAYIN!

Yumurtayı haşlamadan önce yıkamayanlardan mısınız? Cevabınız "evet" ise büyük bir hata yapıyorsunuz. İşte yumurtadaki gizli tehlike...

Yumurta kabuklarında yaşayan salmonella bakterisi ismi verilen bu bakteri türü ise direkt olarak hayatımızı tehdit eden ciddi seviyede bir hastalık taşıyor. Bağırsak yollarını etkileyen bir bakteri olan salmonella bakterisi, insan ve hayvan bağırsaklarında yaşayan bir bakteri türü. Tavuklarda bulunan bu bakteri yumurtalama yolu ile yumurta kabuğuna geçer. Aralarında tifoyu da barındıran pek çok ciddi hastalığa neden olduğu bilinmektedir.

Salmonella bakterisinin bulaşıp bulaşmadığını anlamanın bazı yolları vardır. Yumurta kabuklarında bulunan bu bakteri türünün bulaşması halinde ateş, ishal, iştah kaybı, kusma, mide bulantısı, kramp şeklinde karın ağrısı, titreme ve dışkıda kan ya da mukus gibi belirtiler ortaya çıkar.

Salmonella

Salmonella

Salmonella bakterisinden korunmak ve sağlıklı bir şekilde yumurta tüketmek için ilk olarak kullanacağınız yumurtaları suyun altında iyice yıkamanız gerekiyor. Yıkanan yumurtaları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yumurtaya dokunduktan sonra ellerin de başka herhangi bir yere dokunmadan hızlıca yıkanması gerekiyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Serdar 11 ay önce

100 derece 10-15 dakika kaynayan yumurta da bakteri kalmaz

Toplam 1 beğeni

ömer faruk kara 11 ay önce

Siz bu yumurta yıkamayı daha yeni keşfetmişsiniz.Oysa ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLEN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV)1444 SENE ÖNCE YUMURTA yı yıkamadan iyice temizlemeden haşlamayın buyurmuştur.Araştırabilirsiniz. saygılarımla