4-7-8 solunum tekniği nedir?4-7-8 solunum tekniği nasıl uygulanır? 4-7-8 tekniği işe yarıyor mu

4-7-8 solunum tekniği uyku düzeninizi belirli bir rutine sokmaya ve stresli hayatınızı sakinleştirmeye yardımcı olur. Siz de uykuya dalma problemi yaşayanlardansanız veya düzenli bir uyku rutinine sahip değilseniz 4-7-8 solunum tekniğini denemelisiniz. 4-7-8 solunum tekniği nedir, nasıl uygulanır? Detayları haberimizde.

Günlük hayat koşuşturmacasında pek çoğumuz çok fazla stres, kaygı, duygu ve düşünce karışıklığı gibi durumlar yaşıyoruz. Bunlar hem içinde bulunduğumuz iş, aile hayatı gibi sosyal çevremizi etkiliyor hem de geceleri uykuya dalışımızı zorlaştırıyor. Dr. Andrew ise 2015 yılında buna çözüm olarak rahatlatıcı nefes olarak da bilinen 4-7-8 solunum tekniğini ortaya atmıştır. Teknik, düzenli olarak uygulandığında bazı kişilerin uykuya daha kolay ve kısa süre içerisinde daldığı belirtilmiştir.

 

4-7-8 SOLUNUM TEKNİĞİ NASIL UYGULANIR?

Tekniğin uygulaması şu şekildedir:

4 saniyede nefes al, 7 saniye nefesi tut ve 8 saniye boyunca nefes ver.

*Tekniği yeni uygulamaya başladığınız dönemlerde baş dönmesi yaşayabileceğiniz söyleniyor. Dasgupta da konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Normal solunum, oksijeni solumakla karbondioksiti solumak arasındaki dengedir. Bu dengeyi, soluduğunuzdan daha fazlasını vererek bozduğunuzda, vücuttaki karbondioksitin hızlı bir şekilde azalmasına neden olur" Ardından "Düşük karbondioksit seviyeleri, beyne kan sağlayan kan damarlarının daralmasına neden olur. Beyne giden kan akışındaki bu azalma, baş dönmesi gibi semptomlara yol açar. Bu nedenle, genellikle yavaş başlamanız ve teknikte rahat olana kadar bir seferde üç ila dört döngü uygulamanız önerilir" diyerek temkinli ilerlenmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Klinik Psikolog Joshua Tal, bir tür gevşeme egzersizi olan bu tekniğin sizi uykuya sürüklemeyeceğini fakat stresi ve kaygıyı azaltarak uykuya geçişinizin kolaylaşacağını belirtiyor. 

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

İLİŞKİLİ HABER

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..
Saç neden yağlanır? Yazın saç yağlanmasını önleyen yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Saç neden yağlanır? Yazın saç yağlanmasını önleyen yöntemler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0