Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir? Andız pekmezi nasıl tüketilir?

Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'ndan toplanan ve kilosu 150 TL'den satılan andız pekmezi insanlara şifa oluyor. Doğada kendiliğinden oluşan andız pekmezini akşamları yatmadan önce bir kaşık tüketirseniz nefes darlığına, geçmeyen öksürüklere, kan üretimini arttırmada büyük faydalar sağlıyor. Peki andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir? Andız pekmezi nasıl tüketilir?

Adana’nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları’ndan toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Yapılan pekmez köylüye ekmek kapısı olurken, Türkiye’ye de şifa oluyor. Yüzde 80’i orman olan ve doğası ile herkesi kendine hayran bırakan Aladağ ilçesinde yayla sakinlerinin şifalı andız pekmezi mesaisi başladı. Andız ağaçlarına tırmanarak bin bir emekle andız kozalaklarının toplandığı ve bir hafta süren meşakkatli andız pekmezi mesaisinde kazanlar kaynamaya başladı. Kilosu 150 TL’den satılan ve köy sakinlerinin ek geliri olan andız pekmezi Torosların zirvesinden büyük emekle pekmeze dönüştürülerek kışın insanlara şifa oluyor. 

Akşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz ne olur? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAkşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz ne olur? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

Andız pekmezi faydaları İbrahim Saraçoğlu

Andız pekmezi faydaları İbrahim Saraçoğlu

Andız pekmezi faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından paylaşıldıkça kişiler tarafından da andız pekmezine olan merak artmıştır. İşte andız pekmezinin bilinmeyen faydaları:

  • Andız pekmezi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Balgam ve öksürüğü azaltarak boğazda rahatlama sağlar.
  • Nefes darlığı problemi yaşayanlara iyi gelir.
  • Saç dökülmesi sorunu olanlar kullanabilir. Dökülmelerin olduğu bölgelerde yeni saçların çıkmasına yardımcı olur.
  • Vücutta meydana gelen ödem ve şişkinlikleri antioksidan özelliğe ile azaltır.
  • Ağız içi yaraların iyileşmesinde destek olur.
  • Cilt hastalıklarının iyileşmesinde yardımcı olur.
  • Böbrek taşının düşürülme sürecinde etkili bir takviye olabilir.
  • Romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Alerjiler sonucunda meydana gelen cilt sorunlarına iyi gelir.
  • Kan yapıcı özelliği bulunur. Aynı zamanda kanı da temizler. Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır.
  • İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonların oluşmasını engeller. Boşaltım sistemini daha sağlıklı bir hale getirir.
  • Sindirim sistemine iyi gelir. Bağırsakların daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağlar.

Andız

Andız

ŞEKER HASTALARI ANDIZ PEKMEZİ KULLANABİLİR Mİ?

Andız pekmezi diğer pekmezlerin aksine acımtırak bir tada sahip olsa da içeriğinde yüksek oranda şeker bulunur. Bu yüzden aşırı tüketimi şeker hastaları için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Şeker sorunu olan kişiler için andız pekmezinin tüketilen miktarı çok önemlidir. Herhangi bir sorun yaşamamak için günde sadece 1 yemek kaşığı andız pekmezi içilmesi şeker hastaları için yeterli olacaktır.

ŞEKER HASTALARI ANDIZ PEKMEZİ KULLANABİLİR Mİ?

ŞEKER HASTALARI ANDIZ PEKMEZİ KULLANABİLİR Mİ?

ANDIZ PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR?

Keskin bir tada sahip olan andız pekmezini tek başına yiyebileceğiniz gibi diğer besinlerle birlikte de tüketebilirsiniz.

Güne başlarken daha zinde hissetmek ya da yatmadan önce türlü rahatsızlıklara karşı korunmak için her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde direkt tüketebilirsiniz. 

ANDIZ PEKMEZİNİ GECE YATMADAN ÖNCE İÇMENİN FAYDALARI

  • Andız pekmezi kan yapıcı ve bağışıklığı güçlendirici olmasının dışında, vücudu dinç tutuyor.  Akşam yatmadan bir kaşık tüketildiğinde, vücudun ertesi güne daha dinç uyanmasını sağlıyor.
  • Bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı güçlendiren bu pekmez her akşam tüketildiğinde, bağırsak fonksiyonlarını düzenliyor.

Battaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniyeler nasıl yıkanır? Battaniye temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Battaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniyeler nasıl yıkanır? Battaniye temizliği
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Can Berk 5 ay önce

Güzel düşüyorum

Hak 5 ay önce

Hiçbir şey kendiliğinden olmaz. Bur rahmet sahibi bize ikram ediyor. Batı siz yapmayın.