Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! Unutkanlığı ortadan kaldıran besin: Sarımsak

Alzheimer’ın nedenlerinin genetik olduğu bilinse de korunmada beslenmenin yeri büyük. Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! Birçok hastalığa şifa olan o besin Alzheimer'a da iyi geliyor. Gelin hangi besin olduğunu öğrenelim...

Alzheimer hastalığı, kognitif bozukluk, duygusal ve davranışsal değişiklikler, fiziksel ve fonksiyonel gerilemeler ve sonuç olarak alzheimer hastalığı beyin işlevlerindeki bozukluklara bağlı olarak zihinsel işlevlerde gerileme, davranış sorunları ve işlevsellikte azalma ile giden dejeneratif bir hastalıktır. Hastalığın daha da ilerlemesi ile birlikte en yaygın şekilde görülen Alzheimer belirtileri şunlardır:

  • Bilinç bulanıklığı
  • Kişinin bulunduğu ortama adapte olmakta zorlanması
  • Kişinin iyi bildiği yerlerde kaybolması
  • Konuşma ve dil becerilerine ilişkin sorunlar
  • Saldırganlık, aile ve arkadaşlarından olağan dışı taleplerde bulunma, çevreye karşı şüphe duyma gibi kişilik bozukluklarının gelişimi
  • Halüsinasyon ve sanrılar
  • Motivasyon ve öz saygı düşüklüğü
  • Kişilerin günlük aktivitelerini yardımsız yapmakta zorluk çekmesi
  • Kişinin hatırlayamadığı olayları inkar etmesi
  • Kaygı ve depresyon

Japon doktorlar ısrarla onu öneriyor! Sarımsak çayının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERJapon doktorlar ısrarla onu öneriyor! Sarımsak çayının faydaları nelerdir?

Alzheimer hastalığını işaret eden yukarıdaki belirtileri yaşayan kişiler vakit kaybetmeksizin bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. 

Uzmanlar, bazı besinlerin beyni beslediğini bu nedenle beyin hücrelerini yenilediğini belirtiyor. Alzheimer hastalığının doğal ilacı olarak bilinen bu besinler, unutkanlığı da tamamen bitiriyor. 

ALZHEİMER HASTALIĞINI ORTADAN KALDIRAN BESİN AÇIKLANDI!

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak Çin, Mısır, Roma gibi eski kültürlerde de tedavi amacıyla uygulanıyordu. Sarımsağın içinde olan kükürt bileşikleri sağlığa çokça fayda sağlıyor. Lousville üniversitesi’nde bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda sarımsağın sağlığımıza olan yeni bir faydası ortaya çıktı.

Bilim insanlarına göre düzenli olarak çiğ sarımsak tüketmek, bağırsak sağlığını arttırarak yaşlılıkta hafızanın dinç kalmasına yardımcı oluyor.

Daily Mail’de yer alan bir haberde hafızası zayıf olan yaşlı insanların daha az çeşitte bağırsak mikrobiyomuna sahip olduklarını, sarımsak tüketerek bu mikrobiyomların çoğaltılabildiği açıklandı.

Yapılan tüm deneyler ve araştırmalar sonucunda çiğ sarımsak tüketmenin Parkinson ve Alzheimer hastalığını ve hafıza kaybını önlediği ortaya çıktı. ABD'li bilim insanları bileşiğin bağırsakta milyonlarca mikroorganizmayı onardığını ortaya çıkardılar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0