Sabri Ülker Vakfı bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerilerini anlattı!

Burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik ile seyreden, bulaşıcı bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak kabul edilen soğuk algınlığından (bazen nezle olarak da ifade edilmektedir) korunmak için sağlıklı beslenmenin ve doğru tedavi yönteminin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Sabri Ülker Vakfı, son günlerdeki grip salgınlarına karşı vücut direnci artırmanın yollarını anlattı.

Her yıl milyonlarca insan, soğuk algınlığı ve gribin neden olduğu öksürük, hapşırma, burun çekme, ağrı ve ateş nöbetleriyle mücadele ediyor. Kış ayları geldiğinde, soğuk algınlığı ve grip salgınları kaçınılmaz gibi görünse de bu rahatsızlıklarla başa çıkmanın etkili yollarını bilmek, hastalıkların önüne geçmede önemli bir rol oynuyor. Öksürük, hafif ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve vücut ağrıları gibi semptomlarla ortaya çıkan grip salgınları ve soğuk algınlığı; gün içindeki hızlı hava değişimleri, kapalı alanlardaki insan yoğunluğu ve düşük bağışıklık sistemi dolayısıyla daha kolay yayılıyor. Bu nedenle, C vitamini ile taze meyve ve sebze tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı, bağışıklığı destekleyecek beslenme önerilerinde bulundu.  

Bu 2 besin doğru tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiriyor!

Bu 2 besin doğru tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiriyor!

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Her ne kadar iki hastalığın ortak semptomları olsa da şiddeti farklıdır. Soğuk algınlığı, influenza virüsü dışında; 200’e yakın virüsün sebep olduğu, çok daha hafif seyirli bir hastalıktır. Genel olarak soğuk algınlığı daha hafif seyrederken grip belirtileri daha yoğundur. Örneğin; yüksek ateş ve vücut ağrıları gribin belirgin belirtileridir. Soğuk algınlığı genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açmazken grip, zatürreye neden olabilir. 

Grip olmamak için bağışıklığı destekleyecek beslenme önerileri;
 
Hastalıklarla mücadele edebilmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekiyor. Bağışıklığı desteklemek ve hastalıklardan korunmak için ise besin çeşitliliğine, hareketli yaşam şekline, yeterli ve kaliteli uykuya dikkat etmek büyük bir önem taşıyor. 
 
  • • C vitamininden zengin beslenin

 Bağışıklığı güçlendiren 10 süper besin

Bağışıklığı güçlendiren 10 süper besin

 
Turunçgiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, lahana, brokoli gibi besinler C vitamini açısından zengindir. Bu besinler boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi belirtileri azaltmaya yardımcı olur.
 
  • • Sarımsak, soğan gibi kök sebzelerden faydalanın
 
C vitamini içeren soğan ve fitokimyasallar bakımından zengin sarımsak, hastalıklara karşı koruma sağlar. Bu ürünleri, yemeklere ve salatalara ekleyerek bağışıklığı desteklemek mümkün. 
 
  • • Çinko ve selenyumdan zengin besinler tüketin
     
Çinko ve selenyum bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. Kabuklu deniz ürünleri, kırmızı et, tam tahıllı ekmek çinko bakımından zengindir. Selenyum ise ay çekirdeği, pekmez, konserve ton balığı gibi besinlerde bulunur.
 
Bağışıklık Sistemi Güçlendirme - Biorezonans İzmir
Bağışıklık Sistemi Güçlendirme - Biorezonans İzmir
  • • Sağlığa faydalı yağlardan yararlanın
 
Ceviz, balık, avokado, fındık, badem gibi besinlerde bulunan Omega-3 gibi yağ asitleri, vücut direncini ve bağışıklığı destekler. Badem, ceviz gibi besinleri tüketerek veya salatalara ekleyerek bu yağların gücü ile bağışıklık desteklenebilir. 
 
  • • Taze meyve ve sebze tüketin
 
Taze ve mevsiminde meyve-sebze tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirirken, hastalıklardan korunmada güçlendirici bir etkisi bulunur. Ara öğünlerde taze sebze ve meyveleri tüketerek günlük beslenmede vitamin alımını desteklemek vücudunuzu direçli hale getirerek hastalıklara karşı korur. 
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0