Prof. Dr. Canan Karatay'dan ezberbozan açıklama: Sakın yulaf yemeyin

Önerdiği sağlıklı besinlerle birçok yurttaşın yakından tanıdığı Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla birçok bilgi verirken aynı zamanda doğru bildiğimiz yanlışlara karşı uyarıda bulundu. Özellikle sağlıklı diye yediğimiz ve aynı zamanda tok tutan yulafı kesinlikle tüketmemeniz gerektiğiyle ilgili uyarıda bulundu.

Sağlıklı beslenme konusunda verdiği tavsiyelerle adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay  sağlıklı beslenmenin "olmazsa olmazlarından" biri olarak değerlendirilen aynı zamanda tok tutma özelliğiyle diyet yapanların sabah akşam öğünlerinde tükettiği yulaf hakkında şoke eden bir uyarıda bulundu. İşlenmiş tüm besinlerin de sağlıksız olduğunu söyleyen Karatay, aslında yulafın işlenmemiş olarak bulunmasının zor olduğunu bu nedenle tüketilen yulafların bünyeye zarar verdiğini belirtti.

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'dan beraber tüketildiğinde zehir saçan besin açıklaması!

Tüketilen yulafların ise tiroit sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ve hatta diyet yaptığınızı sanırken, kilo almanıza neden olabileceğini söyledi.

Yulafın aslında bir "at yemi" olduğunu söyleyen Karatay, bu besinin yoğun gluten içermesi sebebiyle metabolizma üzerinde zararlı etkileri olduğu konusunda da uyarılarda bulundu.

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'dan kandaki zehri temizleyen mucize öneri!

Eğer gluten tüketilecekse, bulgurun sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabileceğini, evde yapılan çiğ köftenin ise hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olduğunu söyledi.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Ddd 1 ay önce

Hangi çalışmaya göre bunu söylemiş? Var mı elinde bir deney dediklerini destekleyen?

Saman dahil 1 ay önce

Canan hamın! Allah s enden razı olsun, hayrlı ve sağlıklı uzuuuun ömür versin, biz de senden istifade edelim. Yulafı çocukluğumda hayvan yemi yapmak üzre yetiştirirdik. Besin değeri de yoktur. Saman kalitesindedir. Yulaflar şehre gelince böyle oluyor işte. Ne yaparsın? beslenmesini bilmeyenler ve kriteri de olmayanlar kendilerine ne sunulursa onu yiyorlar. Allaha şükür ki samanı öneren olmadı da onu atlattık.

mecnun 1 ay önce

kesinlikle doğru diyor hacam biz köyde hayvanlara kışın yulaf verirdik hatta kurbana yakın yulafla besliyorlar kurbanlıkları hayvanı şişirir insanı ne yapmaz düşünün