Yediği öğle yemeği sonu oldu! 64 yaşındaki kadının hayatına mal olan sebep bakın neymiş

64 yaşındaki Donna Ventura, bir restoranda öğle yemeği yedikten sadece bir saat sonra ciddi şekilde rahatsızlandı. Yoğun bakımda 12 gün kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Ailesine yazdığı son mesaj yürekleri dağladı.

Donna, Nisan 2023'te restoranda yemek yerken somon ve kuzugöbeği mantarlarıyla doldurulmuş bir suşi rulosu yedi. Kuzugöbeği mantarı, yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan bir mantardır ve genellikle yenmesi güvenli kabul edilir. Ancak uygun şekilde pişirilmezlerse ve çiğ olarak tüketilirse tehlikeli olabilirler.

64 yaşındaki kadın, eşi Jon Ventura ve bazı arkadaşlarıyla öğle yemeğine çıkmıştı ancak az pişmiş kuzugöbeği içerdiği düşünülen ruloyu yedikten kısa süre sonra hastalandı. Trajik bir şekilde hastaneye nakledildikten sonra Donna'nın durumu kötüleşmeye devam etti.

 

Donna 29 Nisan'da hayatını ve ailesine kırmızı bir kalem kullanarak yürek burkan bir son mesaj yazmak zorunda kaldı. Eşine verdiği son mesajlar arasında: "Daha fazla dayanabileceğimden emin değilim, nasıl idare edeceğiz, acıya dayanamıyorum."

Donna'nın eşi Jon, şunları söyledi : "En son bana ve oğlumuza yazdığı mektuplarda 'Seni seviyorum', oğlumuza ise 'Seni seviyorum Bay C' yazdı."

Şöyle ekledi: "Öğle yemeği yemek gibi basit bir hareketin onu yoğun bakım ünitesine yatırmasıyla sonuçlanacağını düşünmek bile aklımdan geçmedi."

Kederli eş, pişmemiş kuzugöbeği mantarlarından kaynaklanan toksinlerin böbreklerini ve karaciğerini nasıl yok ettiğini, yemek borusu ve nefes borusuna nasıl zarar verdiğini anlattı.

The Center for Disease Control's Morbidity and Mortality Weekly Report olayı inceledi ve kuzugöbeği mantarının, aralarında Donna ve 74 yaşındaki William Lewis'in da bulunduğu 51 kişiyi etkileyen çok sayıda gıda zehirlenmesinde rol oynadığını ortaya çıkardı.

Araştırmada şu ifadelere yer verildi: "Genellikle yenilebilir olduğu düşünülen kuzugöbeği mantarının tüketimi, mide-bağırsak hastalıklarıyla güçlü bir şekilde ilişkiliydi."

Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor

İLİŞKİLİ HABER

Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Tepki 1 hafta önce

Zulüm altında vefat eden binlerce insanı düşününce,biz ne ya..!

şanslı 1 hafta önce

allahtan mantar sevmiyorum . hayatta yemem