Aman dikkat: Bir ağrı kesici komalık hale getirdi! Tanınmaz hale geldi

31 yaşındaki Jaqueline Gmack'e, ibuprofene karşı nadir görülen bir reaksiyon yaşadıktan sonra hayatta kalmasının bir 'mucize' olduğu haberi gündeme bomba gibi düştü.

Yaşadığı adet krampları nedeniyle ibuprofen türevi bir ağrı kesici almaya karar verdikten sonra, Jacqueline Gmack hiç beklemediği bir yan etkiyle karşılaştı. Ağrı kesici aldıktan sonra ağzında kabarcıklar oluştuğunu ve kanadıklarını fark etti. Bu nedenle hastaneye giden kadın, daha şiddetli semptomlar yaşamaya başladı.

Çok geçmeden yüzünün tamamı kabarcıklarla kaplandı ve neredeyse göremez hale geldi. Sonraki hatırladığı şey ise; 17 gün sonra komadan çıktığıydı. Yaşadığı şeyin aslında ibuprofen türevi ağrı kesicilere verilen nadir yaşanan bir yan etki olduğunu öğrendi.

Brezilyalı kadın, hayatını tehdit eden deneyim hakkında "Sanki içten dışa yanmış gibiydim" dedi. Jacqueline Gmack uyandığı an ile ilgili; "Bana ne olduğunu bilmiyordum. Tüm vücudumun bandajlı olduğunu, görüşümün tamamen bulanık olduğunu, boğazıma tüp sokulduğunu ancak herhangi bir acı çekmediğimi fark ettim" dedi.

Jacqueline, vücudun ilaçlara, özellikle de epilepsi ilaçlarına, antibiyotiklere ve antiinflamatuar ağrı kesicilere aşırı tepki vermesinin neden olduğu inanılmaz derecede nadir bir durum olan Stevens-Johnson Sendromundan muzdarip olduğunu öğrendi.

Temelde bu sendrom, vücudun kendi cildine saldırması sonucunda ortaya çıkıyor ve bu durum da kabarcıklara ve soyulmaya neden oluyor. Tedavi edilmediği takdirde durum hayati tehlike arz ediyor. Yaşadığı hayat tehdit eden bu durumun ardından Jaqueline'in gözlerinde de yara izleri ve ciddi hasar kaldı.

 Jaqueline Gmack

Jaqueline Gmack

Komadan çıktıktan sonra doktorların sağlığıyla ilgili verdiği kararlar hakkında "Bana hayatta kalmamın bir mucize olduğunu söylediler" dedi. "Ailem birkaç gün aynada kendimi görmeme izin vermedi" diyen Gmack, "sonunda aynaya baktığımda tanımadığım birini gördüm" açıklamasıyla bir ağrı kesicinin hayatını nasıl mahvettiğini anlattı.

Görüşünü kurtarmak amacıyla hemen göz doktoruna başvurdu ve hayatının geri kalanında da belirli tedaviler geçirmesi gerekecek. Göz doktoru, mümkün olduğu kadar çabuk ameliyat olması gerektiğini, aksi takdirde gözünü kaybedeceğini söyledi.  Jaqueline'in ilk ameliyatı 2011'de gerçekleşti ve o zamandan bu yana kornea, amniyotik membran ve kök hücre nakilleri de dahil olmak üzere 24'ten fazla ameliyat geçirdi.

Eurovision 2024 için nefesler tutuldu! Eurovision 2024 nerede olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Eurovision 2024 için nefesler tutuldu! Eurovision 2024 nerede olacak?
Geçirdiği kazada kafası ikiye ayrıldı! Akıllara durgunluk veren kurtuluş

İLİŞKİLİ HABER

Geçirdiği kazada kafası ikiye ayrıldı! Akıllara durgunluk veren kurtuluş
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0