Canan Karatay 'tam bir zehir' diyerek uyardı: Bir anda kalp krizi geçirtiyor

Canan Karatay sağlıklı beslenme ile alakalı verdiği tavsiyelerle pek çok insanın dikkatini çekiyor. Karatay bu kez özellikle yaz aylarında çok sık tüketilen enerji içecekleri hakkında 'Sakın içmeyin, uzak durun, kalbi durdurur' diyerek korkutan bir uyarıda bulundu.

Sağlıklı beslenme konusunda tartışmalı çıkışlarıyla gündeme gelen Prof. Canan Karatay,  bir içeceğin zararlarını vurgulayarak insan sağlığına olan olumsuz etkilerini anlattı. Hem vücut direncimizi arttırmak için hem de enerjimizi arttırmak için tükettiğimiz 'enerji içecekleri' hakkında Canan Karatay, 'alkolden bile daha zararlı diyerek sakın ağzınıza sürmeyin' ifadelerinde bulundu. 

CANAN KARATAY ALKOL KADAR ZARAR DİYEREK UYARDI

CANAN KARATAY ALKOL KADAR ZARAR DİYEREK UYARDI

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'ın çay uyarısı doğru çıktı: Tam bir zehre dönüşüyor, aman dikkat!

CANAN KARATAY ALKOL KADAR ZARAR DİYEREK UYARDI

 

Prof. Dr. Canan Karatay alkol kadar zararlı diyerek uyardı. Sporcuların sıklıkla kullandığı enerji içecekleri adeta ölüm saçıyor. Karatay, enerji içeceklerinin ani kalp durmasına neden olacağını belirterek ağzınıza bile sürmeyin uyarısında bulundu. Kimse bu zararını bilmiyor ancak ölüme kadar götürüyor.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ MAHVEDİYOR"

CANAN KARATAY

CANAN KARATAY

Enerji içeceklerinin düşünüldüğü gibi vücuda fayda sağlamadığını ve aksine daha da zarar verdiğini belirten Canan Karatay, "Enerji içecekleri insan sağlığı için zehirdir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri vardır. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabasıdır. Bunlar bağışıklık sistemini mahveder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir." dedi.

KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR! SAKIN İÇMEYİN

KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR! SAKIN İÇMEYİN

KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR! SAKIN İÇMEYİN

Tüketilen enerji içeceklerinin kalp krizine neden olduğunu söyleyen Karatay, "Alkol gibi, hatta ondan daha hızlı bir şekilde karaciğerin yağlanmasına sebep olur. Sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verir. Sindirim sistemini de allak bullak eder. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

Pahalı oyuncaklara gerek yok! Kağıt havlu ve kartondan bakın neler oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Pahalı oyuncaklara gerek yok! Kağıt havlu ve kartondan bakın neler oluyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

vatandaş_ 2 ay önce

60 ından sonra ünlü olmanın dayanılmaz çekiciliği.

hacı 2 ay önce

bu konu gerçekten çok ciddi normal su gibi tüketiliyor vücuda bir sürü gereksiz toksin madde alınıyor kalbin gereğinden fazla ritmi yükseliyor sonuç nanay su içmeli nokta

vatandaş. 2 ay önce

bu gavurların yaptığı şeylerin hepsi zararlı faydalı tek şey yok. bu zıkkımları hala içiyorlar. hep diyorum 2 yaşında çocuk kola içiyor. ama rakı içimiyor. içkiden daha zararlı diye..