Kanser tedavisi gören Kral Charles tat duygusunu kaybetti! Tat alma duygusu neden gider?

75 yaşındaki İngiltere Kralı Charles geçtiğimiz yıl kanser tedavisi gördükten sonra tat alma duyusunu kaybettiğini açıkladı. Duyanları şaşkına çeviren bu haber sonrası arama motorunu 'Tat alma duygusu neden gider ve ne zaman geri gelir?' şeklinde sorular kapladı.

İngiltere Kralı 3. Charles, Ordu Havacılık Merkezi'nde düzenlenen törende askeri görevini oğlu Prens William'a devretti. Kanser tedavisi nedeniyle ara verdiği kamuya açık programlara katılmaya başlayan 3. Charles törende herkesi şaşırtan bir açıklamalarda bulundu.  İngiltere Kralı, törende yaptığı açıklamada, "Galler Prensinin yeni Kurmay Albayınız olmasıyla gelecekte daha da güçleneceğinizi umuyorum. İşin güzel tarafı, kendisi gerçekten de çok iyi bir pilot. Bu da cesaret verici." diye konuştu.

Dünya bu haberi konuşuyor: Kral Charles

Dünya bu haberi konuşuyor: Kral Charles

KANSER TEDVİSİ NEDENİYLE TAT ALMA DUYUSUNU KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

Açıklanmayan bir kanser türü nedeniyle tedavi gören İngiltere Kral Charles, Hampshire'daki ziyareti sırasında daha önce testis kanseri nedeniyle kemoterapi görmüş gaziyle de konuştu. Kral, kanser tedavisi nedeniyle tat alma duyusunu kaybettiğini anlattı.

TAT ALMA DUYUSU NEDEN GİDER VE NE ZAMAN GERİ GELİR?

2020 yılında pandemi sürecinde Covid-19 virüsünün en yaygın belirtileri arasında yer aldığı için herkesin birliği bir rahatsız haline gelen koku ve tat alma duyusunun kaybedilmesi ciddi rahatsızlıkların habercisi olarak ifade edilebilir.  Aniden gelişen koku kaybı (anosmia) ve tat kaybı (agesuia) gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir doktora başvurulması gerekiyor. Bu belirtiler koronavirüsün diğer belirtilerine eşlik edebileceği gibi tek başına da gözlemlenebiliyor. 

Bozulmuş koku alma duyusuna hiposmi, kötü tat alma duyusuna ise hipogezi denir. Koku ve tat kaybı sadece yemekten zevk alamama değil aynı zamanda bozulmuş yemekleri tüketme, kimyasal ya da duman gibi kokuları fark edememe gibi durumlara da neden olur.

  • Koku ve tat alma rahatsızlıklarının tedavisi genellikle rahatsızlığa yol açan altta yatan hastalıkların veya sorunları giderilmesiyle tedavi edilebilir. Çoğu hastaların tedavi sürecinde iyileştikleri ve koku – tat alma duyularını geri kazandıkları gözlemlenmiştir.

 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Osman Bube 2 ay önce

Bu neki kral, eğer iman etmeden ölürsen Zebaniler seni karşılar, Dünya nın kanını emdiniz Cehannem o içtiyiniz kanı karnınızda kaynatır tıpkı buharlı düdüklü tencere gibi, senin kinde düdük de olmaz aynar kaynar hava bırakmasan şişer

misafir 2 ay önce

bir an evvel cehennemdeki yerine gitmesini dileriz