Dondurma sevenlere uyarı: Kristalleşmiş dondurmanın zararına dikkat! Dondurma zehirler mi?

Havaların ısınması ile birlikte dondurma satışları da arttı. Özellikle çocukların çok severek yediği dondurma, saklama koşulları veya içeriğindeki bileşenlerin etkisiyle kristalleşebilir. Alanında uzman bir gıda mühendisi, kristalleşen dondurmalar hakkında zararına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dondurma 4. Yüzyılda Romalı Nero tarafından dağlardaki buzların meyveyle birleştirilmesi ile elde edilmiş, Kral Tang döneminde ise sütten elde edilmiştir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dondurma tüketimi artarken, uzmanlar uyarıyor: Dondurma seçiminde ve saklanmasında dikkatli olunmazsa sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilirsiniz.

KRİSTAL GÖRÜNTÜSÜ VARSA TÜKETMEYİN!

Gıda güvenliği uzmanları, dondurma tüketiminde önemli uyarılarda bulunuyor. Kristalleşmiş dondurmanın sağlığa zararlı olabileceğini belirten uzmanlar, üründe erime ya da yumuşama olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, kutulu dondurmaların son tüketim tarihine dikkat edilmesi ve açıkta satılan dondurmaların tercih edilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

 

 

KRİSTALLEŞMİŞ DONDURMA YENİR Mİ?

KRİSTALLEŞMİŞ DONDURMA YENİR Mİ?

KRİSTALLEŞMİŞ DONDURMA YENİR Mİ?

Dondurmanın doğru şekilde saklanması, hem lezzetini korumak hem de sağlık açısından önemlidir. Dondurma, bakterilerin çoğalmasını engellemek için sıfırın altında 18 derecede muhafaza edilmelidir. Ek olarak, dondurmayı kaşıkla alırken donmuş olmasına dikkat edilmelidir. Eğer tadıldığında kristalimsi veya kumsu bir tat geliyorsa, bu dondurmanın eriyip yeniden donduğunun bir işareti olabilir. Bu durum, dondurma içinde sağlığı tehdit eden mikroorganizmaların ürediğinin ve çoğaldığının bir işareti olabilir. Bunun sonucunda ise ishal, ateş, kusma ve halsizlik ortaya çıkabilir.

Yaza özel en iyi kapatıcılar 2024! İnce yapılı kapatıcı önerileri...

İLİŞKİLİ HABER

Yaza özel en iyi kapatıcılar 2024! İnce yapılı kapatıcı önerileri...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0