Alzheimer kabusuna erken fren: Hastalığı başlamadan durduran ilaç bulunmuş olabilir!

Milyonlarca insanı etkileyen Alzheimer hastalığına karşı devrim niteliğinde bir adım atıldı. Northwestern Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, hastalığının henüz belirtiler ortaya çıkmadan ilerlemesini durdurabilecek yeni ve umut verici bir ilacı test etti.

Bilim dünyası, modern tıbbın en zorlu kalelerinden biri olan Alzheimer'a karşı tarihi bir zaferin eşiğinde. Northwestern Üniversitesi'nden araştırmacıların geliştirdiği "NU-9" adlı yeni bir ilaç, hastalığın yıkıcı etkileri henüz ortaya çıkmadan durdurabileceğini ortaya koydu.

Alzheimer ile mücadelenin temelinde hastalığı en erken evrede yakalamak olduğuna işaret eden araştırmacılar, ilacın Alzheimer ile ilişkilendirilen "toksik amiloid beta oligomerlerinin" seviyesini önemli ölçüde düşürdüğünü tespit etti.

Fare modelleri üzerinde yapılan deneylerde NU-9 ilacının söz konusu zararlı molekülleri temizleyerek beynin destek hücrelerini sağlıklı ve sakin bir durumda tuttuğu gözlemlendi. Nörobiyolog William Klein, ilacın etkilerini "çarpıcı" şeklinde değerlendirdi.

Uzmanlar, bugüne dek yapılan klinik deneylerin başarısız olmasında tedavilere çok geç başlamanın etkisi olduğunu savunuyor. Eğer devam eden testlerde NU-9'un etkisi başarıyla sonuçlanırsa gelecekte yapılacak basit bir kan testiyle Alzheimer riski taşıdığı anlaşılan kişiler, zihinlerini bu ilaçla koruma altına alabilecekler.

Almanların meşhur Gurkensalat tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Almanların meşhur Gurkensalat tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0