Çocuk ürolojisinde robotik cerrahi devrimi: Daha az risk, daha hızlı iyileşme

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mesrur Selçuk Sılay, çocuklarda robotik cerrahinin yüzde 95 başarı ve hızlı iyileşme sağladığını açıkladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Robotik cerrahi, her geçen gün geleneksel cerrahinin yerini alamaya devam ediyor. Çocuk ürolojisinde de adeta devrim oluşturan bu sistem milimetrik kesiklerle, cerrahın el titremesi riskini bile ortadan kaldırıyor.

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mesrur Selçuk Sılay, iyileşme sürecini de büyük ölçüde kısaltan robotik cerrahinin sadece bir teknoloji değil, çocuklar için büyük bir konfor olduğunu vurguladı.

ROBOTİK CERRAHİ ESKİ SİSTEMLERİ RAFA KALDIRDI

Prof. Sılay, robotik cerrahinin, doğumsal ürolojik hastalıklarda giderek daha fazla kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

"Robotik cerrahi, çocuklarda böbrek çıkım darlığı (UPJ) ve böbrek reflüsü (VUR Hastalığı) gibi doğumsal hastalıkların tedavisinde büyük bir fark oluşturuyor. Bu yöntem, açık cerrahiye kıyasla enfeksiyon riskini azaltıyor, hastanede kalış süresini kısaltıyor ve komplikasyon oranlarını düşürüyor.

Açık cerrahide komplikasyon oranı yüzde 13 iken, robotik cerrahide bu oran yüzde 3’e kadar düşebiliyor. Böbrek çıkım darlığı ameliyatlarını robotik cerrahiyle yüzde 95’in üzerinde başarıyla gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde, idrarın böbreğe kaçışına neden olan böbrek reflüsü ameliyatlarında da benzer başarı oranlarına sahibiz. Ameliyatlar sonrası hastalarımız yalnızca 1-2 gün hastanede kalıyor, oysa açık cerrahide bu süre 5 güne kadar uzayabiliyor."

İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesinden Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mesrur Selçuk Sılay

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesinden Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mesrur Selçuk Sılay

Prof. Dr. Sılay, robotik cerrahinin, çocuklardaki doğumsal hastalıklarda da kullanıldığının altını çizerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Çift sistem, mega üreter, nörojen mesane ve doğumsal tümörlerde robotik cerrahiyi başarıyla uyguluyoruz. Özellikle sıfır yaşından itibaren her yaş grubunda güvenle tercih edilebiliyor. Milimetrik kesiklerle gerçekleştirilen bu ameliyatlar, çocukların iyileşme süreçlerini hızlandırıyor ve hayati riskleri azaltıyor.

Ailelere çocuk ürolojisi uzmanlarına danışarak robotik cerrahiyi değerlendirmelerini öneriyoruz. Bu modern teknoloji, çocuklar için konforlu, güvenli ve başarılı bir tedavi seçeneği sunuyor."

Dinlenince artan bel ağrısına dikkat! Gençleri tehdit eden sinsi hastalık: Ankilozan Spondilit

İLİŞKİLİ HABER

Dinlenince artan bel ağrısına dikkat! Gençleri tehdit eden sinsi hastalık: Ankilozan Spondilit
Elif Kocalı Yasemin.com -
Yasemin - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0