Pazartesi sendromunun bilimsel nedenleri

Pazartesi günü çalışmak sizi zorluyor mu? Siz de pazartesi sendromu yaşayanlardan mısınız? İşte bu sendromun bilimsel sebepleri...

Tüm hafta sonu dinlenmiş olsanız da pazartesi günleri haftaya başlamak her zaman korkutucu gelir.

Bilimsel araştırmalara göre çok uyuyup normal düzeninizi bozmamalısınız. Uyku düzeninizin değişmemesi sizin için daha faydalı. Aksi takdirde hafif uyku düzensizliği yaşarsınız.  Fazladan uyuduğumuz uyku biyolojik saatimizi 45 dakikaya kadar değiştirerek hafta başında daha yorgun hissetmemize neden oluyor.

Sosyal olamamak!

İş arkadaşlarınızla sözlü paylaşım yapmak, bir başka tabirle havadan sudan konuşmak yeni haftaya adapte olmanıza yardımcı olurken; paylaşımda bulunmamak Pazartesi sendromuna sebep olabilir.

Sağlıksız hissetmek

Pazartesi günleri kendinizi daha çok halsiz hissediyorsunuz. Oysa ki hiç bir şeyiniz yok! Pazartesi günleri kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların en yaygın görüldüğü gün. Sonunuz hastanede bitmese bile, Pazartesi günleri kan basıncınız ve dolayısıyla hasta olma ihtimaliniz diğer günlerden daha yüksek.

İşini sevmemek! 

Depresyon ve kaygı gibi durum değişiklikleri pazar gecesinden başlıyor ve verimsiz bir pazartesi yaşamanıza sebep oluyor. Özellikle iş başvurularının Salı günü yapılması bilim adamları tarafından öneriliyor. Sevmediğiniz bir işte çalışıyor ve ayrılma noktasına geldiyseniz bu genelde Pazartesi günleri oluyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0