Çalışan anneler için tavsiyeler

Tam zamanlı çalışan annelerde suçluluk hissetme gibi duyguların yaşanması normaldir. Eğer siz de çalışan bir anneyseniz bu tavsiyeleri dikkate almanızı öneriyoruz.

Çalışan bir anne olarak kendiniz stresli hissediyorsanız işte yapmanız gerekenler:

- Evde eşinizle birlikte sorumlulukları paylaşın

Çocuk bakımı, yemek yapmak, temizlik, ev işleri gibi konularda elbette eşinizin de size yardım edebileceği şeyler olacaktır. Mümkün olabildiği kadar eşinize de iş yapma hükmü vermeye çalışın. Böylelikle siz de yaşadığınız stresten uzaklaşabilirsiniz.

- İş programınızı esnetin

Özellikle bebek sahibi anneler, işyerinde iş ağırlığınızı aza indirgemeye çalışın. İşvereninizle bu konuyu konuşmaktan çekinmeyin. İş yerindeki işlerinizin tekrar düzenlenmesini talep edebilirsiniz. Böylelikle bebeğinize daha fazla zaman ayırma imkanınız olacaktır.

- Suçluluk duygusundan kurtulun

Yapılan araştırmalara göre çalışan annelerin evde bebeğine fazla zaman ayıramadığı için suçluluk ve stres duyguları yaşadıkları; bir diğer farklı görüş ise çalışmayan annelerin de çalışamadıkları için pişmanlık ve stres yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Bu noktada bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bebek veya çocuk bakmanın, büyütmenin büyük hazzını ve gururunu yaşayamaya çalışın. Eğer aynı zamanda çalışıyorsanız aile bütçesine katkı yapmanın hazzını ve gururunu yaşayın.

Memur babalara müjde!

İLİŞKİLİ HABER

Memur babalara müjde!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0