II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi başlıyor

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, yarın başlıyor...

"Adalet için ses ver" sloganıyla 25-26 Kasım'da düzenlenecek olan II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, ),  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla İstanbul'da başlayacak. 

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen zirve, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, kadın sorunlarını ulusal ve uluslararası farklı boyutlarıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımı ile düzenlenecek olan zirvede öncelikle “Barış Süreçlerinde Kadın” ve “Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları” ele alınacak. Zirve kapsamında “kültürel kodlar ve erkeklik”, “kadın ve barış”, “Suriyeli kadın mülteciler” ve “kadına karşı şiddet” temaları üzerinde odak grup çalıştayları yapılacak. 

Açılış programında söz alacak olan TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan'ın yanı sıra, zirvede, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Hırvatistan'da bakanlar düzeyinde katılım sağlayacak. 

Zirvede ayrıca, BM Kanada Ulusal Komitesi Başkanı Almas Jiwani de "Çalışma Yaşamında Kadın ve İstihdam İmkanları" konusunda özel bir konuşma yapacak. 

Zirvenin diğer konuşmacıları ise;

- Girls 20 Kurucu Başkanı Farah Mohammed:  "Siyasal Hayat, Sivil Toplum ve Karar Mekanizmalarında Kadın"

- Kaliforniya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Derek Burrill: "Kültürel Kodlar ve Erkekler" 

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın, uluslararası düzeyde kadın çalışmaları alanında bilimsel araştırmaların ve tartışmaların geliştirilmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen zirveye ilişkin şunları söyledi: 

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününü de içine alan 25-26 Kasım’da düzenleyeceğimiz II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi ile, ulusal ve uluslararası arenada kadın haklarına yönelik yaşanan gelişmeleri ve kadının insan hakları çerçevesinde gelinen noktayı analiz etmek üzere faydalı bir ortak akıl inşa etmeyi hedefliyoruz. Tüm dünya kadınlarının sorunlarına teorik ve pratik çözümler aradığımız zirvenin ana konuları, bu yıl ülkelerinden ayrılmak zorunda kalıp Türkiye’ye sığınan ve burada hayata tutunma mücadelesi veren “Suriyeli Mülteci Kadınlar” ve “Barış Süreçlerinde Kadınlar” olarak belirledik. Cinsiyet Adaleti kavramından yola çıkarak, Adalet İçin Ses Ver (Speak Up For Justice) sloganı ile 25 Kasım’da İstanbul’da bir kez daha tüm dünyayı her türlü şiddete karşı durmaya çağırırken, bir sivil toplum olarak kadınlar için adaletin izini süremeye devam edeceğiz."

BİR YORUM YAPIN 0