Erkek sporu karateyi kadın sporcular anlattı

Çocuklar Kyokushin karate ile hayatlarını düzene sokuyor. Peki bu kyokushin karete nedir ve faydaları nelerdir?

Karate son yıllarda en çok tercih edilen spor türleri arasında yerini almaya başladı. Küçük çocukların büyük ilgi gösterdiği bu spor türünün özellikleri ve onlara sağladığı faydalar ne?

Kyokushin karete, tüm dünyada vuruşlu kareteler arasında en çok tercih edilen spor türüd. Bu karate türünde tam temas esastır. Bunun için eldiven veya koruyucu kullanılmaz.

Milli Takım Antrenörü Battalgazi Özçınar bu sporun özelliklerini şöyle anlattı:

Kyokushin karate de çocukların beslenme düzenine önem verilmesi gerekiyor. Protein ağırlı beslenmeleri kas gelişimleri için çok önemlidir. Özçınar, çocukların antremana başlamadan 2 saat önce meyve ağırlıklı beslenmesini tavsiye ediyoruz. 

Özçınar, bu karate türünün çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını, özgüvenlerinin arttığını ve spor sayesinde davranış nitelikleri kazandığını söyledi. Özçınar, bu konuda ailelerinde çok bilinçli olduğunu ve çocuklarını desteklediğini de ekledi.

Milli sporcu Seda Gül, Kyokushin karate sayesinde sosyal hayatının ve uyku düzeninin disipline girdiğini söyleyerek şunları ekledi; "Bu sporu yapmaya başladıktan sonra özgüvenim arttı. Güzel arkadaşlıklar edindim."

Milli bir sporcunun annesi ise, "Çocuğum bu spora başladıktan sonra çok düzenli. Herşeyini programı doğrultusunda yapıyor ve sporu asla okuluna engel olmuyor.

Sabah erken saatte okula gidiyor ve kalan zamanında antremana gidiyor. Eve geldiği zaman da ödevlerini yapıyor" dedi.

yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 0