Madde bağımlılığından ilaçsız kurtuluş!

Antalya'daki sağlıklı yaşam merkezinde geliştirilen farklı yöntemler ile madde bağımlılığı olan bireyler ilaç kullanmadan bu hastalıktan kurtuluyor.

Antalya'da Duacı olarak bilinen mahalledeki hastanede madde bağımlılarına yönelik farklı bir tedavi yöntemi geliştirildi. 6 ay süre ile tedavi gören öğrenciler, hiçbir şekilde ilaç kullanmadan doğa yürüyüşleri, kitap okuma, fitness, yüzme, resim, spor gibi birçok sosyal aktiviteler ile madde bağımlılığından kurtuluyor.

HASTANE KAVRAMINI YOK EDİN!

Kardiyoloji uzmanı Aynur Doğan, ‘’Rehabilitasyonların hastanelerde tedavi vermesinin doğru olmadığını ve hastane kavramının insanlarda psikolojik olarak olumsuz etki yaptığını bu nedenle uygulanan bu yöntemin her yerde olması gerektiğini’’ söyledi.

NELER YAPILIYOR?

Tedavi gören öğrenciler kahvaltı yaparak güne başladıktan sonra hafif müzik eşliğinde kitap okuma saati yapılıyor. Tedaviyi uygulayan kişiler daha önce madde bağımlılığına sahip olup bu yöntemlerle hastalıktan kurtulan kişilerden oluşuyor. Müzik dinleme aşaması bittikten sonra spor kısmına geçiliyor ve saunaya başlanıyor.

Yapılan sauna sayesinde bireyin madde bağımlılığından dolayı birikmiş maddelerin idrar yoluyla vücuttan dışarı çıkılması sağlanıyor. Bunların dışında yüzme, resim yapma ya da doğayı yürüyüşe çıkmak gibi etkinlikler de yapılıyor.

 

BİR YORUM YAPIN 0